Åtalas för våldtäkt mot barn

Partille

En 20-årig man hemmahörande i Partille har åtalats misstänkt för flera fall av våldtäkt mot barn.

Den 20-åriga mannen sitter sedan slutet av februari häktad och åtalas nu för flera fall av våldtäkt mot barn.

Mannen misstänks för att vid två tillfällen i oktober 2017 och ett tillfälle i januari 2018 ha genomfört sexuella handlingar med målsägande som vid tillfället var under 15 år. Händelserna ska ha inträffat på en adress i Partille. Med hänsyn till kränkningens art och omständigheterna i övrigt är handlingarna jämförliga med samlag.

Handlingarna har enligt åtalet genomförts mot målsägandes vilja och mannen ska enligt åtalet även ha hotat att skada målsäganden. Åklagaren menar att den 20-åriga mannen har insett eller i alla fall haft skälig anledning att anta att målsäganden var under 15 år.

Mannen misstänks även för ett försök till våldtäkt mot barn, denna händelse ska ha inträffat i slutet av januari.

I förhör nekar 20-åringen till samtliga brott.