Bild: Ida Arvebro

Youtuber-mässa till Partille

Kultur

Den 8 juni kommer Heyou till Partille arena. Under två dagar får besökarna chans att träffa några av landets största kändisar på sociala medier.

Heyou, tidigare känt som Tubecon, är ett turnerande ungdomsevenemang som skapar mötesplatser för sociala medie-stjärnor och fans med många sidoaktiviteter. Heyou har sitt ursprung i Youtube, men inkludera i dag även andra sociala medier. Sedan starten 2016 har Heyou (under namnet Tubecon) genomfört totalt 16 event i olika svenska städer och haft över 25 000 besökare.

Daniel Claeson som är evenemangschef på arenan är glad att Heyou valt att stanna till i Partille.

– Vårt uppdrag är att skapa en bredd av evenemang i Partille och den yngre målgruppen är en av de viktigaste. Att vi får nöjet att stå som värd när tusentals fans får möta sina största idoler är otroligt kul och viktigt – kommunens unga, framför allt tjejer, ska känna att vår arena är ett givet ställe att vara på med spännande och roliga aktiviteter året om.