X-calibur föll i toppmötet

Bowling

Förra året möttes Partillelaget X-calibur och Helsingborgslaget Spader Dam i SM-finalen där de sistnämnda knep guldet. I helgen drabbades lagen samman i kampen om seriesegern.

Det var gästande Spader Dam som kopplade ett tidigt grepp när man vann den första serien med 4–1. Inte minst tack vare sin världsstjärna Jenny Wegner som inledde matchen med en spärr och sedan följde upp det med elva raka strike.

Partillelaget försökte sedan jobba sig tillbaka in i matchen och till slut var det också riktigt nära att man fick med sig en poäng från mötet, men Spader Dam och framför allt Jenny Wegner som noterade 1027 på sina fyra serier höll emot och vann bowlingens ”el classico” för andra gången den här säsongen med siffrorna 11–9. Det innebär att X-calibur nu ligger tvåa i elitserien, två pinnar efter Spader Dam. Hemmalagets bästa spelare i matchen var Joline Persson Planefors som noterade 864 poäng.