• Bilder: Roland Carlsson
    Vinnare. Wizladies är hittills obesegrade den här säsongen och har då säkrat seriesegern trots att fyra omgångar återstår.

Wizladies seriesegrare igen

Innebandy

Förlängde galna segersviten – då står det klart att Partille Wizladies vinner serien även denna säsong. Nu väntar förberedelser för kommande kval.

22 omgångar ska spelas men redan efter 18 spelade matcher har Wizladies säkrat seriesegern efter att ha vunnit samtliga av sina matcher. Det var borta mot Marstrand i söndags som det stod klart att 54 poäng räcker för att hålla tvåan Lindås bakom sig.

Matchen mot Marstrand slutade 7–1 till Wizladies
efter att både Josefin Wallin och Felicia Andersson blivit tvåmålsskyttar.

– Det känns jätteroligt att stå som seriesegrare för andra året i rad! Det känns skönt att hittills ha svarat på de förväntningar som vi har haft på oss. Vi ska fira tillsammans på lördag med god mat. Det kommer bli en härlig kväll och efter det börjar stenhårt fokus mot kvalet, säger Johanna Andersson, lagkapten i Wizladies efter att seriesegern säkrats.

I det kommande kvalet ställs Wizladies, precis som förra säsongen, mot Fristad i första rundan. Då blev det seger och vidare till andra kvalrundan, trots en förlust i bortamötet.

– Det ska bli spännande att möta Fristad igen. Man får inte glömma att det gått en hel säsong sedan sist och mycket kan hända på den tiden. Det känns bra att veta att vi har vunnit mot de tidigare och att vi kan vinna igen om vi spelar vårt spel och gör allt som krävs, säger Johanna Andersson.

Nu på lördag spelas serien vidare och Pixbo kommer på besök i Quisthallen. Matchen börjar 16:10.