• Till bredden. Mängder av försäljare och besökare kom till loppisen i Partille arena i lördags. Foto: Anton Ahlström
  • Foto: Anton Ahlström
  • Foto: Anton Ahlström

Tusentals besökte loppisen

Partille

Andrahandsmarknaden blomstrar – det som någon vill bli av med vill någon annan ha. Och detta visades med styrka när Partille arena inhyste Västsveriges största loppis.

I lördags fylldes hela Partille arena med försäljare och fyndare.

– Det var en dundersuccé – 4000 besökare och närmare 400 utställare. Hoppas på comeback senare i höst, säger Anton Ahlström, marknadskoordinator på Partille kommun.

Marknaden för andrahandsvaror är het. Det blir fler och fler besökare på de olika loppisarna. Och bakluckeloppisarna är ett fenomen inom samma genré. På de sistnämnda är det oftast inte någon organisation eller kyrka som sköter försäljningen, utan här hyr försäljaren en plats där hen sedan säljer sina egna saker. Bakluckeloppisarna i Slottskogen i Göteborg har varit väldigt framgångsrika, och nu har gänget bakom dessa valt att titta österut. I helgen anordnade de en stor loppis i Partille Arena.

Bord efter bord med fynd radades upp i de båda hallarna och entrén. Här fanns både det unika och det masstillverkade. Fina gamla antikviteter och designersaker samsades med hushållsprylar, kläder och leksaker.

I arenan fanns det även en barnhörna med hoppborg och trampbilar.