Sävehof vann till slut mot Skara, trots en ganska blek insats.

Trots ny seger: ”Mycket som är mediokert”

Handboll

En blek matchinledning, men till slut vaknade det formstarka Partillelaget och besegrade Skara på hemmaplan. Sävehoftränaren Henrik Signell var dock inte alls nöjd med lagets insats.

Det såg mörkt ut ett tag för Sävehof när laget gästades av Skara. Framför allt under den första halvleken där man inte alls fick spelet att stämma. Hemmalaget slarvade en hel del, inte minst i anfallsfelet och bjöd även Skara på en hel del med knackigt försvarsspel.

– Det är lite svajigt. Första kvarten har vi väldigt många tappade bollar och ibland försöker vi göra mål från egen planhalva och får direkt springa tillbaka och försvara oss igen, vilket kan vara ganska jobbigt när man precis har gjort det, säger Sävehofspelaren Amelia Lundbäck.

Den enda som egentligen hade roligt i hemmalaget under matchens första halva var Lundbäck som noterades för fem mål efter 30 spelade minuter.

– Jag hade pigga ben och bra fart under fötterna där i början. Det kändes stabilt, säger 19-åringen.

Sävehof som under inledningen bland annat låg under med 5–2 lyckades se till att det bara var ett måls uppförsbacke i halvtid. Lagen följdes sedan åt, men när det skulle dra ihop sig var det ändå Sävehof som var starkast.

Olivia Mellegård gjorde 25–24 med drygt fem minuter kvar och i anfallet efter klev Wilma Andersson fram och räddade en straff, vilket blev aningens matchavgörande. Sävehof vann till slut matchen med 27–24 och förlängde segersviten.

– Gött att vi knep det till slut för det var ju jämnt hela matchen, säger Amelia Lundbäck.

Sävehoftränaren Henrik Signell var trots allt inte speciellt nöjd med sitt lag även om det till slut blev seger mot Skara.

– Skönt med två poäng, men det är inte så mycket mer att glädjas över rent prestationsmässigt. Skara krigar på och ska ha all heder av det, men det är mycket som känns mediokert från vår sida, säger Henrik Signell och fortsätter:

– Jag tycker det är saker som vi står för som vi inte lever upp till idag. Vi tar inte jobbet och det drar med sig en osäkerhet som gör att det inte blir bra spelmässigt heller. Vissa matcher är det lätt att hitta felet, men här pendlar det mellan försvarsspelet, anfallsspelet och individuella grejer. Det här hade nog inte räckt mot ett lag på den övre halvan, säger Henrik Signell.