Arkivbild: LEIF LUNDVALL
TILLBAKA. Tilda Olsson (nummer 2) återvänder till IK Sävehof till nästa säsong efter två säsonger i Skövde.

Tilda Olsson kommer tillbaka

Handboll

Efter två säsonger i Skövde HF kommer Tilda Olsson, 21 år, tillbaka till IK Sävehof till nästa säsong. Hon lämnade Sävehof efter två raka SM-guld. Nu är hon lagkapten i Skövde och har hittills gjort 52 mål i ligaspelet den här säsongen.

– Det känns mycket glädjande att få Tilda till oss igen efter några år i Skövde. Med sin uppoffrande spelstil och attityd kommer hon passa perfekt in i vårt lag, säger tränare Henrik Signell i ett pressmeddelande.

Tilda kom till Sävehof som 13-åring och där fick hon sin handbollsuppfostran. Och nu känner hon sig redo att komma tillbaka.

– Jag är beredd att axla en större roll än när jag lämnade. Sävehof är en av de mest professionella klubbarna jag vet, säger Tilda Olsson.

Hon anser att det är just i Sävehof som hon har bäst försättningar att fortsätta utvecklas som handbollsspelare.

– Jag är glad och stolt att få komma tillbaka. Både jag och hemmaplanen har växt några storlekar sen jag lämnade, säger Tilda Olsson.