Bild: Adam Andersson
Anders Eliasson

Sävehof-managern: ”Jag är jättestolt”

Handboll

Avgick nyligen som sportchef, men kastades snabbt tillbaka som manager – då fick Anders Eliasson derbyvinna i sin nya roll.

Anders Eliasson släppte nyligen sin sportchefsroll till Robert Wedberg, men när Wedberg lämnade Sävehof med kort varsel fick Eliasson kliva tillbaka som både sportchef och tränare.

Under torsdagskvällen presenterades han i sin nya roll, under fredagen föll laget mot Eskilstuna Guif på bortaplan, men i sin hemmapremiär i derbyt mot Redbergslid fick Eliasson revansch.

– Jo, men det är klart att det var skönt. Det har varit mycket turbulent i klubben på sista tiden och vi tar med oss det och gör det bästa av det. Jag har varit delaktig i laget länge och känner killarna så vi ser bara möjligheter i det här. Det finns bara möjligheter, säger Anders Eliasson till PT efter derbyt.

Det var ett Sävehof som kom in i matchen med en stor portion energi och hemmalaget släppte egentligen aldrig på gaspedalen, vilket enligt Anders Eliasson var det stora segerreceptet mot RIK.

– Vi ville vinna. Vi hade bestämt oss och vi gör det taktiskt bra också. Det är många som gör fina prestationer och vi har kontroll på matchen hela tiden. Det är så här vi ska spela vi vet om att vi är där vi är. Det är varje match som gäller och vi har många etablerade spelare skadade, så jag är jättestolt över killarna, säger Eliasson.

Det var också en spelare som i matchen som Sävehof-managern ville hylla lite extra efter slutsignalen.

– Jag tycker det är kul att se Oskar Sunnefeldt komma in och göra ett jättebra anfallsspel och ta väldigt stora kliv i försvaret också, säger Anders Eliasson.