Pyssel och lek för lovlediga barn

Partille

Skridkor, hoppborgar och alla hjärtans-pyssel. Sportlovet i Partille erbjuder många aktiviteter för stora och små. I tisdags fylldes arenan av hoppsugna barn.
– Hinderbanan är roligast för där får man tävla mot varandra, säger elvaåriga Nellie Svedstam.

Hela veckan är fylld av roliga aktiviteter för lovlediga barn. I måndags stod Alla hjärtans dag-pyssel på schemat. Pysselsugna barn och ungdomar fick hjälpa av bildläraren Sagit Paulsson att göra screentryck på papper.

– Grafiken håller på att försvinna som hantverk och det här är ett sätt att lära ut lite av det och kanske skapa lite intresse, säger Sagit Paulsson.

– Jag är själv konstnär och grafiker och det här ligger mig varmt om hjärtat.

Screentryck är det enklaste sättet att trycka grafik och under dagen var det många som kom till Ungdomens hus för att prova på tekniken.

– Jag är här med mamma och pappa. Vi har gjort varsitt tryck. Hjärtat är mitt, säger sjuåriga Astrid Maunula och visar sitt konstverk.

På tisdagen var det dags för en favorit i repris när Partille arena fylldes med hoppborgar och hinderbanor. A-hallen fylldes under förmiddagen med hoppsugna barn mellan 10 och 13 år. Några som testade de olika hoppaktiviteterna var klasskompisarna Maja Qvarfordt, Nellie Svedstam, Lilly Hallkvist och Tora Petersson.

– Vi har jättekul, säger Maja Qvarfordt i kön till en av tjejernas favoriter – en lite mindre hoppborg med dinosaurier på.

– Den är så hal att man typ ramlar hela tiden, säger Nellie Svedstam.

Precis som förra året lockade hoppaktiviteterna i arenan massor av barn och ungdomar.