• Bild: Per Anger
  Dropkick Murhpys
 • Bild: Per Anger
  Flogging Molly
 • Bild: Per Anger
  Glen Matlock
 • Bild: Per Anger
  Dropkick Murhpys
 • Bild: Per Anger
  Flogging Molly
 • Bild: Per Anger
  Dropkick Murhpys fick arenan att koka. Kvällens publiksiffra – 3 300.
 • Bild: Per Anger
  Dropkick Murhpys
 • Bild: Per Anger
  Dropkick Murhpys
 • Bild: Per Anger
  Glen Matlock
 • Bild: Per Anger
  Dropkick Murhpys
 • Bild: Per Anger
  Flogging Molly
 • Bild: Per Anger
  Dropkick Murhpys
 • Bild: Per Anger
  Flogging Molly
 • Bild: Per Anger
  Flogging Molly
 • Bild: Per Anger
  Flogging Molly
 • Bild: Per Anger
  Flogging Molly
 • Bild: Per Anger
  Flogging Molly

Punken intog Partille arena

Kultur

Det var punk, keltisk punk närmare bestämt, som gällde i torsdags i Partille Arena när Dropkick Murhpys, Flogging Molly och Glen Matlock gästade.

Först ut var Glen Matlock, kanske mest känd som originalbasist i det ikoniska brittiska punkbandet Sex Pistols. Och visst bjöd han publiken på par gamla Pistols-låtar, bland annat God save the queen och Pretty vacant. Men utrustad med en akustisk gitarr inför en mer än halvtom arena är det kanske inte så konstigt att det inte lyfte riktigt.

Desto högre energi blev det när Flogging Molly klev upp på scen. Bandet är välkänt för sina intensiva konserter och spelningen på Partille arena var inget undantag. Karismatiske frontmannen Dave King har en sällsynt förmåga att få med sig publiken i varje låt, och i Partille arena var han i högform. Bandet blandade låtar från senaste skivan Life is good, men äldre hits. Med undantag för ett stycke mitt i konserten då framträdandet tappade i tempo en var det en riktigt underhållande spelning.

Sist ut var Dropkick Murphys, också de veteraner i sammanhanget. Bandet fick stort genomslag när deras låt I’m shipping up to Boston var med i Martin Scorseses film The Departed år 2006. Och med låtar som gjorda för att sjunga med i, en stark visuell show, och inte minst det faktum att bandet består av sju personer, fick de arenan att koka.

FAKTA

Vad?

Glen Matlock, Flogging Molly och Dropkick Murhpys på Partille Arena.

När?

Torsdag kväll 19.30-23.30

Publiksiffra?

3 300