Bild: PRIVAT
UPP IGEN. Landhockeygrabbarna i Partille SC tog sig i helgen tillbaka till A-divisionen.

Partille SC upp i A-divisionen

Landhockey

Under den gångna helgen var herrarna i Partille SC i vitryska Minsk och spelade Europacupen i B-divisionen. Lagen de mötte kom från Danmark, Polen, Frankrike, Skottland, Italien och Kroatien.

Partille var revanschsugna efter förra årets degradering från A-divisionen. De inledde med en 7-6-seger mot Zelina, Kroatien. I andra blev det förlust mot Minsk med 3-5. Dag två var de tvungna att vinna mot franska Lille för att ta sig till uppflyttningspoolen. Det började tungt med underläge 1-3, men lyckades vända till 7-3. Det innebar att Partille som ett av fyra lag fick spela om de två platserna som innebar uppflyttning.

Sista dagen inleddes med match mot polska Pomorzanin där Partille vann med 6-3. Värt att nämna är måltjuven Johan Björkman som formligen öste in mål hela helgen. Han gjorde till slut 18 av lagets 34 mål och vann skytteligan i överlägsen stil. I den sista matchen krossade Partille danskarna i Slagelse med hela 11-3 och avancemanget till A-divisionen var ett faktum.