• Bilder: Adam Andersson
  • Bilder: Adam Andersson
    Medaljörer. Korall Öjersjö knep en pallplats i samtliga grenar under Pixbotriangeln.
  • Nöjd. Josefine Hammarstedt var väldigt nöjd över lagets placeringar och menar att det var stort kvitto på att det finns stor potential i gruppen.

Öjersjö knep en silverpeng i Pixbotriangeln

Gymnastik

Höjde svårighetsgraden på sitt fristående program inför helgens tävling – då knep Rubin Öjersjö ett silver i den grenen och knep dessutom pallplatser även i övriga grenar.

I helgen arrangerades Pixbotriangeln för första gången sedan 2009. Öjersjö GF tog tillfället i akt och ställde upp med ett antal lag i tävlingen och däribland Rubin Öjersjö som tävlade i den äldsta klassen. Laget som består av deltagare från elva år och uppåt har tävlat en del tidigare den här säsongen och verkligen gått för att ta nästa steg i sin utveckling. Inte minst när man gjorde sin första RC-tävling tidigare i vinter.

– Det var riktigt kul. Det var en helt annan upplevelse. Vi körde ju varv som vi kände oss säkra på, men det var just att det var mycket större läktare, mer folk på plats och en större plats att tävla på. Det kändes mäktigt, säger Josefine Hammarstedt, 16, som är en del av Rubin Öjersjö.

Till Pixbotriangeln i helgen valde laget dessutom att utmana sig själva lite extra och höjde inte minst svårighetsgraden i sitt fristående program och det skulle visa sig bli ett genidrag.

Tävlingen innehöll nämligen grenarna tumbling, trampett och fristående och det var just i det fristående programmet som Öjersjö skulle nå allra längst då man knep silvermedaljen strax bakom arrangörsklubben Pixbo GF.

– Fristående var det som kändes bäst idag och vi har höjt vårt svårighetsvärde där så det kändes såklart väldigt bra att vi fick med oss en andraplats därifrån, säger Josefine Hammarstedt.

I de övriga grenarna blev det en tredjeplats för Öjersjölaget som också knep bronspengen i totalställningen. Josefine Hammarstedt var inte helt nöjd med lagets insats utanför det fristående och menar att det var ett stort styrkebesked att man ändå fick med sig en medalj från samtliga grenar.

– Det kändes inte speciellt bra i början. Framför allt inte för egen del för jag gjorde inte riktigt min insats där. Vi kände också att vi inte presterade vårt bästa i tumbling och trampett, men att vi ändå hamnar på pallen där visar bara att vi är bättre än vad vi tror. Jag känner för egen del att jag är ganska krävande mot mig själv, men nu har både jag och vi som lag fått bekräftelse på att det gick bra, säger Hammarstedt.

Hur är det att tävla i lag i gymnastik?

– Det är dels roligt, men också lite nervöst för gör man ett fel så gör man det för hela laget. Samtidigt är det skönt att ha lagkompisar bakom en som stöttar hela tiden och vi älskar att heja på varandra.

Ni har ju ett ganska stort åldersspann i laget, hur är det?

– Vi lär oss av varandra och de yngre tar oftast efter oss äldre och tycker att det är jättekul. Jag ser det inte alls som något problem utan jag tycker bara det är positivt. Det visar bara att alla åldrar kan vara bra för vi tävlar ju på samma nivå, säger Josefine Hammarstedt.

En av de yngsta i Öjersjölaget är elvaåriga Hilma Ehrenborg som njöt av att få tävla i Pixbotriangeln.

– Det var väldigt kul och det kändes som att det gick bra. Speciellt fristående, det kändes som att alla följde varandra och höll balansen. Vi har tränat hårt för det här, säger Hilma Ehrenborg.