Sävehof vann till slut mot Skara, trots en ganska blek insats.
Sävehof vann till slut mot Skara, trots en ganska blek insats.

Långa halvtidssnacket väckte Sävehof

SportUnderläge 12–10 i halvtid och inte mycket som klickade för Sävehof – då tog laget ett extra långt halvtidssnack och sänkte sedan Kristianstad. Inte minst med hjälp av en storspelande Wilma Andersson i målet.

Sävehof kom till hemmamötet med Kristianstad med tre raka segrar, men den toppformen lyste inte igenom under matchens första halva. Hemmalaget fick inte försvarsspelet att stämma och framför allt hade man svårt att skapa riktigt öppna målchanser framåt.

– Det är en knackig inledning. Vi står lite på hälarna och de får göra det som de är bra på. (Asli) Iskit är ju jätteduktig och vi gör det för enkelt för dem, säger Sävehofmålvakten Wilma Andersson.

Det var egentligen bara Ida Odén som fick det att stämma framåt för Sävehof i den första halvleken och var hemmalagets bäste målskytt så långt, men det var Kristianstad som ledde matchen med 12–10.

Då hade Sävehof en hel del att prata om i halvtid.

– Det kändes som att vi hade mycket att prata om eftersom att det var både anfallet och försvaret som knackade lite. Vi var nog inne i omklädningsrummet lite längre än vi brukar, men vi börjar ju trycka till Kristianstad efter det, säger Sävehofspelaren Johanna Ahlm.

Det var ett helt nytt hemmalaget som kom ut i den andra halvleken och plötsligt kom man på betydligt fler genombrott i anfallsspelet och tillsammans med en stabil defensiv storspelande Wilma Andersson mellan stolparna.

– Jätteskönt att det lossnade för min del. Jag har väl fått chansen, men kanske inte tagit den. Nu är det inte svårt att stå bakom det här försvaret, men det kändes jättebra, säger Wilma Andersson som var 50-procentig i matchen.

Det var till slut inget snack om saken. Sävehof dominerade tillställningen och vann med klara 24–18 efter att alltså ha vunnit den andra halvleken med förkrossande 14–6.

– Jag tycker att en av de största anledningarna till att vi vinner den här matchen är att vi verkligen börjar löpa och orkar göra det. De har inte så många att byta med och orkar kanske inte riktigt, säger Johanna Ahlm.

Sävehof har nu fyra raka segrar och det är framför allt tryggheten som är den stora skillnaden på Sävehof under den senaste tiden, enligt Johanna Ahlm.

– Jag tycker att vi skapat en tryggare grund. Vi ligger under idag och startar dåligt, men vi vet på något sätt att vi kan det här. Vi känner varandra bättre och vi kommunicerar bättre med varandra, säger Johanna Ahlm.

 

Fakta

Sävehof–Kristianstad

24–18

Målen, Sävehof: Ida Odén 6, Linnea Pettersson 4, Johanna Forsberg 3, Thess Krönell 2, Johanna Alm 2, Julia Eriksson 2, Amelia Lundbäck 2, Olivia Mellegård, Hanna Örtorp, Johanna Lindvall.

gillaptpafacebook