Arkivbild: Per Skoog
Andreas Kramer startade inomhussäsongen bättre än någonsin.

Kramers succé – bästa säsongsstarten i karriären

Friidrott

Första tävlingen sedan Finnkampen i september – då fick Sävedalens friidrottsstjärna, Andreas Kramer, precis de besked han hoppats på.

Säsongsdebuten är avklarad för Sävedalslöparen Andreas Kramer. 20-åringen sprang 800-metersloppet i PSD Bank Meeting i Düsseldorf som första tävling för inomhussäsongen och det blev en riktig succéstart på 2018 för Kramer.

I ett lopp som gick väldigt snabbt inledningsvis, med en öppning på 51.15 de första 400 meterna höll sig Kramer tätt i rygg på haren och visade att träningen under vintern har gett mycket goda resultat.

På det sista varvet fick Kramer ge dig mot polacken Adam Kszczot, men blev tvåa över mållinjen på tiden 1:46.87, vilket bara är hundradelen från hans personliga rekord från inomhus-EM förra året.

– Det var ett väldigt bra lopp. Speciellt när det första loppet för säsongen, för även om det känts bra på träning så vet man aldrig riktigt vart man står förrän man tävlar. Man vet inte hur formen är, så det kändes riktigt bra att få det här loppet, säger Kramer.

Tävlingen var Andreas Kramers bästa säsongsstart i karriären. Tiden var dock 37 hundradelar från kvalgränsen till inomhus-VM och det är den som Kramer kommer jaga den närmaste tiden.

– Inomhussäsongen är ju ganska kort egentligen, men det är en del småtävlingar som jag ska springa och försöka kvala in till inomhus-VM, säger Kramer som precis kommit hem från Tyskland när PT når honom.

Det var alltså i september under Finnkampen som Kramer tävlade senast, innan loppet i Düsseldorf. Efter Finnkampen höll sig 20-åringen på hemmaplan och lade ned den mesta tiden på grundträning. Vid nyår bar det sedan av till Sydafrika där Kramer varit på träningsläger enda fram till förra veckan.

– Det har känts mestadels uppåt på träningarna. Jag har jobbat mycket med tekniken och hade ett jättebra läger i Sydafrika. Det känns som att jag haft ett bra upplägg och att nu få det här förstaloppet känns jättebra, säger Andreas Kramer.