Bild: PT, arkivbild
Robert Wedberg lämnar Sävehof för en tjänst inom Svenska Handbollsförbundet.

Klart: Wedberg lämnar Sävehof – tidigare sportchefen blixtinkallas

Handboll

Mitt under brinnande säsong lämnar Sävehofs herrtränare Robert Wedberg klubben för ett toppjobb inom Svenska Handbollsförbundet. Då kallas den nyligen avgångne sportchefen Anders Eliasson in som ny manager i klubben.

Den 1 maj 2016 tillträdde Robert Wedberg som ny huvudtränare för Sävehofs herrlag. Senare blev Wedberg även sportchef i klubben, men nu står det klart att han lämnar Sävehof med omedelbar verkan.

Anledningen är att Wedberg fått tjänsten som ny generalsekreterare för Svenska Handbollsförbundet.

– Vi önskar Robert lycka till i den nya rollen som Generalsekreterare. Utöver den senaste rollen som herrtränare finns genom många år ett stort engagemang som spelare, ungdomstränare och Partille Cup-medarbetare. I rollen som kommundirektör i Partille bidrog Robert starkt till etableringen av Partille Arena, säger Klubbdirektör Stefan Albrechtson i ett pressmeddelande.

Robert Wedberg som tidigare sökt tjänsten på Handbollsförbundet är väldigt glad att han nu får det förtroendet.

– Som alltid är det dubbla känslor i samband med förändringar. Jag är oerhört stolt och glad för mitt nya arbete på Svenska Handbollförbundet och samtidigt tacksam över tiden i Sävehof som är en fantastisk klubb att arbeta i. Det är också mycket positivt för herrlaget att Anders kommer in och fortsätter arbetet tillsammans med övriga ledare, säger Robert Wedberg.

Ja, för ersättare blir Anders Eliasson som i årsskiftet klev av jobbet som sportchef i klubben, men nu alltså får göra comeback när Wedberg lämnar. Eliasson blir ny manager i klubben vilket innebär en sportchefsroll och att han redan under fredagskvällen klev in som huvudtränare när laget ställdes mot Eskilstuna Guif.

– Efter många händelserika dagar har det nu landat och jag önskar Robert lycka till med sitt nya uppdrag i Svenska Handbollförbundet. Min nya roll som manager blir att jobba med spelarna och tränarna utifrån min personlighet men ändå behålla struktur från tidigare. Jag tror 100 procent på laget så det är bara att fortsätta fightas om poängen, säger Anders Eliasson i ett pressmeddelande.

Någon omedelbar Eliasson-effekt blev det däremot inte för Sävehofs herrar som föll mot Eskilstuna under gårdagskvällen med två bollars marginal (26–24). Sebastian Karlsson blev bäste målskytt i Sävehof med åtta fullträffar. Laget ligger efter förlusten kvar på åttondeplatsen i tabellen.