Föraren delgiven misstanke om brott

Partille

I början av januari blev en liten flicka påkörd så illa i Partille att hon senare avled. Nu har föraren av bilen delgivits misstanke om brott.

Det var den 4 januari som en flicka i förskoleåldern blev påkörd av en bil på en innergård i centrala Partille. Flickan fördes till sjukhus men avled senare av sina skador.

Föraren av bilen chockade svårt vid händelsen och gick till en början inte att höra. Men nu har polisen hållit förhör med honom.

– Vi har hört föraren till fordonet. Han är delgiven misstanke om vårdslöshet i trafik och vållande till annans död, säger polisens förundersökningsledare Andreas Gabrielsson.

Föraren nekar till brott och har fått en försvarsadvokat tilldelad sig.

– När jag fattade beslut att han skulle delges misstanke skickade vi in en begäran om offentlig försvarare och den beviljades omgående, så han har en offentlig försvarare på sin sida. Även de anhöriga har fått det som kallas för målsägandebiträde, säger Andreas Gabrielsson.

Andreas Gabrielsson säger att polisen i grova drag har en bild av händelseförloppet. Förundersökningen fortsätter dock och det är långt kvar till ett eventuellt åtal. Flera utredningsåtgärder kvarstår, bland annat väntar polisen svar från rättsmedicin och från en platsundersökning.

Polisen har förhört vittnen men efterlyser fortfarande fler observationer av händelseförloppet.

– Vi är fortfarande intresserade av att ta del av iakttagelser om sådana finnes, säger Andreas Gabrielsson.