• Bilder: Adam Andersson
    William Bogojevic och hans Sävehof sänkte Redbergslid i derbyt.
  • Sebastian Karlsson och hans Sävehof fick jubla efter matchen mot Helsingborg.
  • Sebastian Karlsson och hans Sävehof besegrade Helsingborg.

Bogojevic om derbysegern: ”Spelar kyligt”

Handboll

Blev av med sin huvudtränare i torsdag, föll mot Eskilstuna Guif i fredags och fick i samma veva Jonas Larholm skadad – då sänkte Sävehof derbymotståndaren Redbergslid ikväll.

Det har minst sagt varit en turbulent vecka för Sävehofherrarna. Under torsdagskvällen fick spelarna reda på att sin huvudtränare, Robert Wedberg, skulle lämna klubben med omedelbar verkan och att lagets tidigare sportchef, Anders Eliasson, skulle kliva in som lagets nya manager.

– Det är klart att det kom som en chock för allihopa i laget. Vi har sagt att vi ska fortsätta på det ”Robban” har startat och inte alls ha det här som någon ursäkt för någonting. Spelare kommer och går, tränare kommer och går, det är så det här. Vi ska hålla fokus på vårt och inte låta det påverka oss, säger Sävehofspelaren William Bogojevic.

Dagen efter att Wedberg lämnade föll Sävehof borta mot Eskilstuna Guif, men nu kom den stora revanschen.

Under onsdagskvällen gästades Sävehof nämligen av derbykonkurrenten Redbergslid och då var det ett hemmalag med överflöd av energi.

Sävehof kopplade greppet redan tidigt i matchen och i en väldigt målrik första halvlek var det framför allt hemmalagets Sebastian Karlsson som höll sig framme i det offensiva. Mellan stolparna inledde laget med blott 17-åriga Simon Möller som också stod för en del fina räddningar.

– Jag tycker inte riktigt att jag är där till 100 procent. Om man får skylla på det så har jag haft en förkylning i veckan, men samtidigt får jag göra en del räddningar där i första så det kändes godkänt, säger Simon Möller.

Redbergslid kom tillbaka något i slutet av den första halvleken och såg till att Sävehof ”bara” ledde med 17–16, men trots det skulle hemmalaget aldrig riktigt flytta sig från förarsätet. Hemmalaget öste på och när William Bogojevic satte ett av matchens hårdaste skott för 33–27 och Simon Möller följde upp med en straffräddning i anfallet efter var saken klar.

– Straffrädddningen där var helt klart pricken över i:et för hela lagets insats egentligen, säger Möller.

Matchen blev till slut 34–29 till Sävehof som tog en ruskigt viktig seger i kampen om en slutspelsplats.

– Jag tycker vi gör en bra match rakt igenom. Vi håller fokus hela tiden och det är väldigt skönt. Vi spelar kyligt och diciplinerat och det är det som avgör idag. Det har vi inte riktigt gjort de senaste matcherna, säger William Bogojevic.

Fakta

Sävehof–Redbergslid

34–29

Målen, Sävehof: Sebastian Karlsson 7, William Bogojevic 5, Viktor Ottosson 5, Jonathan Edvardsson 5, Johan Fagerlund 3, Oskar Sunnefeldt 3, Viktor Rhodin 2, Gzim Salihi 2, Vetle Eck Aga.