Bild: Björn Dinau
Andreas Kramer får springa inomhus-VM i Birmingham nästa vecka.

Beskedet: Andreas Kramer klar för inomhus-VM

Friidrott

Det stora målet för inomhussäsongen är uppnått. Sävedalens Andreas Kramer är nu klar för att få springa 800 meter på inomhus-VM i Birmingham.

Nu står det helt klart att Andreas Kramer kommer att få tävla i inomhus-VM i Birmingham den 2-4 mars. 20-åringen har inte sprungit på en tid under kvalgränsen under säsongen, men har trots allt sprungit tillräckligt fort för att bli en av de löparna som blir inbjudna till mästerskapet.

– Det känns verkligen skitkul att få åka dit och tävla. Det här har varit det stora målet med inomhussäsongen. Egentligen enda sedan första tävlingen i Düsseldorf när det gick väldigt fort utan att det kändes helt perfekt, utan jag var helt enkelt bara bra grundtränad. Nej, det känns superkul att få chansen, säger Andreas Kramer.

Vad trodde du om dina chanser att få en inbjudan till mästerskapet?

– Jag har ju tittat en del på statistiken och kollat från vilka länder de som legat före mig är i från och så vidare. Jag har väl också känt när jag pratat med min tränare och förbundskaptenen att jag haft bra chanser att bli inbjuden, men man kan aldrig vara helt säker, säger Kramer.

Just nu dras 20-åringen med en förkylning. Första målet är såklart att bli av med den och sedan börjar förberedelserna inför mästerskapet som är i slutet på nästa vecka.

– Jag får kolla med min tränare, men det blir nog något lugnt pass för att komma i gång först och sedan försöka få upp farten och känna på den. Jag skulle tro att jag åker till England på onsdag för att få någon dag där innan det är dags, säger Kramer.

Hur tänker du kring målsättning? Är det i huvudsak tider eller placeringar du jagar?

– Vi får se lite vilka som kommer vara där och vilka jag får i mitt heat. Därifrån kommer jag och Per (Skoog, tränare) lägga upp en taktik för loppet för att kunna ta mig vidare till finalen, säger Andreas Kramer.