Arkivbild: BJÖRN DINAU
SLUTAR. Liberalernas Marianne Ahlborg slutar efter 24 år som politiker i Partille.

Ahlborg slutar efter 24 år

Partille

Liberalernas Marianne Ahlborg kommer inte att kandidera i valet till Partilles kommunfullmäktige. Efter 24 år i politiken, varav 16 år i kommunstyrelsens arbetsutskott väljer hon att sluta.

– Jag är så tacksam över att fått ha haft detta fina förtroendeuppdrag. Alla invånare skulle någon gång i livet prova på politiken. Man får ta del av så mycket kunskap i en kommun, då det finns så många olika kompetenser där.

Hon tycker att det har varit en fantastisk tid med en otrolig utveckling av Partille.

– Jag är själv född i Partille och då var det verkligen på landet, men jag tycker ändå att Partillebos slogan håller än ”Bo på landet mitt i stan”. Vi har nära till naturen och kan samtidigt handla det vi behöver på nära håll.

Hon poängterar också att hon själv och Eva Carlsson (S) var de första kvinnorna som kom in i kommunstyrelsens arbetsutskott, det hade tidigare varit en mansdominerad värld.

– Vi har många roliga minnen av den första tiden. Vi ställde ju lite annorlunda frågor mot vad som hade varit brukligt innan.

Varför väljer du att sluta just nu?

– Man ska lämna när flaggan är i topp. Nu ska jag börja fundera på vad jag ska göra istället och det är jättespännande för det enda vi inte vet är vad framtiden har att erbjuda, säger Marianne Ahlborg.