Sebastian Karlsson och hans Sävehof fick jubla efter matchen mot Helsingborg.

19-åring bakom Sävehofs seger: ”Jättestolt såklart”

Handboll

Han huserade för det mesta på bänken under inledningen av säsongen – nu har Oskar Sunnefeldt, 19, klivit fram som en nyckelspelare för Sävehof.

Han fick stort förtroende i derbyt mot Redbergslid och tog vara på chansen. 19-åringen Oskar Sunnefeldt klev fram ordentligt och hyllades ordentligt av lagets manager, Anders Eliasson, efter matchen.

Under söndagen gästades Sävehof av Helsingborg och då skulle den tidigare bänkspelaren Oskar Sunnefeldt återigen stå i en av huvudrollerna när Partillelaget tog sin andra raka seger. 19-åringen var den som, tillsammans med Henrik Johansson, stod för flest mål i Sävehof och gjorde även en riktigt solid insats i defensiven.

– Ja, jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Jag är jättestolt såklart. Det gick bra både framåt och bakåt idag tycker jag. Vi har en sådan trygghet i laget nu och då kör jag bara, säger Oskar Sunnefeldt till PT.

Du satt mycket på bänken under inledningen av säsongen och nu har du kommit upp stort två matcher i rad. Vad säger du själv om det?

– Först och främst är det jättekul att få chansen och då är det bara gå in och köra och försöka göra sin grej, säger Sunnefeldt.

Även efter söndagens Sävehofseger hyllades Sunnefeldt ordentligt av lagets manager, Anders Eliasson.

– Han har suttit mycket på bänken under hösten och nu kommer han in och levererar gång efter gång. Det är jättekul, säger Eliasson.

Matchen var annars en ganska svängig historia där Sävehof under perioder var klart bättre och drog även ifrån målmässigt, men man hade svårt att helt hänga av Helsingborg.

– När vi känner att de kommer närmre och närmre så blir vi stressade och det är någonting som vi måste träna bort, säger Oskar Sunnefeldt.

Till slut var det ändå Sävehof som var numret större och fick revansch för det tidigare mötet mot Helsingborg den här säsongen och knep två nya poäng i kampen om en slutspelsplats.

– Riktigt skön seger. Vi visar att vi är det bättre laget idag, säger Sunnefeldt.

Nästa match spelar Sävehof mot Ystad på bortaplan och då är det ett frågetecken om Gzim Salihi kommer finnas med i truppen. Salihu fick en smäll mot huvudet i matchen mot Helsingborg och fick kliva av i den första halvleken.

– Jag vet inte mer än att han inte klarade läkarnas kontrollfrågor för att få komma in och spela igen, säger Anders Eliasson.

 

Fakta

Sävehof–Helsingborg

30–27

Målen, Sävehof: Henrik Johansson 6, Oskar Sunnefeldt 6, Sebastian Karlsson 4, Johan Fagerlund 4, Jonathan Edvardsson 3, Viktor Rhodin 3, William Bogojevic 2, Gzim Salihi, Vetle Eck Aga.