• Bild: LEIF LUNDVALL
    En av de juniorer som nu lyfts upp i FBC Partille är sjuttonårige backen Hjalmar Lingheimer.
  • Bild: LEIF LUNDVALL
    Tvåmålsskytten Marcus Magnemyr, gör sitt andra år i klubben och gjorde i förlustmatchen mot Lerum sitt sextonde mål för säsongen.
  • Bild: LEIF LUNDVALL
    Nya ledarstaben med huvudtränaren Urban Jansson längst till höger på bilden. Den tidigare tränaren Fredrik ”Fritz” Svensson, som sitter på bänken framför, fortsätter nu som spelare i laget. Fredrik lämnade över tränarsysslan för att kunna fokusera på sitt civila jobb.

Partille förlorade i omstarten

Innebandy​FBC Partille har inför omstarten förändrat en hel del både i spelartruppen och på ledarsidan och det satte självklart sina spår i matchen mot seriens just nu kanske bästa lag, FBC Lerum. Det blev en odiskutabel derbyförlust med 8-4.

– Det var mycket nytt för killarna och laget har inte hunnit spela ihop sig än. Vi gjorde verkligen ingen bra match idag, säger nye tränaren Urban Jansson.

Urban tog över som huvudtränare för laget så sent som förra tisdagen.

Lerum tog grepp om matchen från första sekund och dominerade stort både när det gäller bollinnehav och målchanser.

– Vi agerade inte under de två första perioderna. Vi var alldeles för försiktiga och reagerade i stället. Det kändes som om vi hade lite julskinka kvar, säger Jansson.

Matchen spelades i Partille Arena med ett golv som beröms stort av spelarna. Efter första perioden ledde Lerum med 2-0. Hemmalaget, som låg lågt och satsade på kontringar hade också ett par riktigt vassa chanser men Oliwer Cedergren i Lerums mål var duktig och höll tätt.

– Vi kom in helt fel i matchen. Vi var alldeles tysta och hade för stor respekt. Det kändes nästan som att vi var rädda för dem, säger Partilles anfallare Marcus Magnemyr.

I andra perioden avgjorde Lerum, som förstärkt sitt lag under säsongen, matchen definitivt med tre nya mål och trots att hemmalaget gjorde en mycket bättre andra hälft av matchen kändes Lerums seger i det läget kassaskåpssäker.

– Vi ändrade lite i femmorna och började sätta högre press och ligga på hårdare. Det var lyckosamt och tredje perioden blev jämn. Jag gillar det spelet bättre och när vi började med pressen kom jag in i spelet på ett helt annat sätt, säger tvåmålsskytten Marcus Magnemyr som ligger tvåa efter André Landin i den interna poängligan.

Partille startade matchen med ett nyförvärv, Mattias Johansson, och tre spelare som tidigare spelat i klubbens juniorlag. Bland dem 17-årige Hjalmar Lingheimer som stod för en stabil insats på backen och som dessutom gjorde sitt första mål för laget.

– Vi bygger långsiktigt och det finns massvis med jättetalanger födda 1999-2001 i klubben som vi ska slussa in efter hand. Mycket är nytt nu och laget har inte spelat ihop sig än. Dessutom är sju spelare skadade eller indisponibla av andra anledningar idag, säger Ulf Andersson från klubben.

Nye tränaren Urban Jansson kommer ursprungligen från Falun och har en gedigen bakgrund både som elitspelare och som ledare. Bland annat i Pixbo.

– Jag har varit här i Partille fem, sex år och tränat ungdomar. Nu ser jag fram emot mitt nya uppdrag. Jag tror stenhårt på detta för framtiden, säger Urban Jansson.

Partille ligger fortfarande femma i serien och har ännu inte gett upp hoppet om slutspel.

– Vi ska kriga på och om vi kan bygga vidare på det spel vi hade i tredje perioden kan vi absolut vara med i kampen om fjärdeplatsen och gå till slutspel, säger Marcus Magnemyr.

På söndag väntar matchen mot klubbens juniorer som alltså spelar i samma serie.

– Ja, det kommer att bli lite speciellt. Särskilt efter de förändringar vi gjort i föreningen på sistone, säger Urban Jansson.

 

 

  • Leif Lundvall
gillaptpafacebook