TRAGISKT. Många har varit och lämnat blommor, ljus och mjukisdjur vid platsen där den unga flickan tragiskt  avled igår. Bild: BJÖRN DINAU
TRAGISKT. Många har varit och lämnat blommor, ljus och mjukisdjur vid platsen där den unga flickan tragiskt avled igår. Bild: BJÖRN DINAU

Påkörda flickan har avlidit

PARTILLEDen unga flicka som under torsdag eftermiddag blev påkörd av en bil i centrala Partille har avlidit.

Det var på en innergård vid Oluff Nilssons väg som flickan, i förskoleålder, blev påkörd av en bil runt klockan tre på torsdag eftermiddag. Enligt polisen handlar det inte om någon smitningsolycka utan om att föraren inte har sett flickan. Flickan fördes till Östra sjukhuset tillsammans med sina föräldrar, men avled senare av sina skador.

– Flickan har avlidit, bekräftar polisens pressinformatör Christer Fuxborg.

Polisen åkte till olycksplatsen för att ta reda på mer om vad som hade hänt. Mannen som körde bilen var rejält chockad och transporterades också till sjukhus. Bilen har tagits i beslag för en trafikteknisk undersökning. Polisen har ännu inte kunnat klarlägga om det finns någon misstanke om brott.

– På grund av förarens tillstånd har vi inte kunnat genomföra något förhör. Därför dröjer en eventuell brottsrubricering, säger Christer Fuxborg.

Flickans anhöriga är underrättade.

Uppdatering fredag, klockan 12.00:
När Partille Tidning var på olycksplatsen under fredag förmiddag var det många som hade ställt dit ljus, mjukisdjur och blommor. Under den halvtimme som PT var på plats var det flera som kom till platsen. En kvinna ställde dit ett ljus. En annan bara grät. En man som bor i området satte ord på det som många känner.

– Jag är bara så ledsen. Det är så tragiskt.

gillaptpafacebook