Arkivbild: BJÖRN DINAU
ÖPPET HUS. Nu på lördag 20 januari har Partille gymnasium Öppet hus, här är biträdande rektor Sofie Andresen i mitten av de tre framme vid skärmen 2015.

Öppet hus på gymnasiet

Partille

Nu på lördag bjuder Partille gymnasium in till Öppet hus mellan klockan 12 och 14. Förberedelserna flyter på som de ska meddelar biträdande rektor Sofie Andresen.
– Det går fint. Allt är under kontroll.

Vad kommer besökarna att mötas av den här gången?

– En panel bestående av personal och elever på scenen i Ungdomens hus på Kulturum. Fredrik Stenberg kommer vara moderator, och bland annat svara på de vanligaste frågorna som brukar dyka upp. Det kommer även finnas möjlighet att ställa frågor. Därefter blir det lektioner på respektive program, säger Sofie Andresen.

Har ni ändrat något i programutbudet till kommande läsår?

– Nej, det är samma som förra året. Aktuell lista finns på vår hemsida. Jag kan nämna att uttagningen till NIU-utbildningarna i handboll och bowling redan har haft sina uttagningar.

Har det skett någon förändring av antalet utbildningsplatser?

– Nej, det är också samma som pågående läsår. Vi kanske utökar i något program, det beror på intresset.

Varför tycker du att man ska välja Partille gymnasium?

– Om man vill komma till en skola med engagerad personal där man får vara sig själv och utvecklas efter sina egna förutsättningar, då ska man välja oss. Eller om man vill gå i en skola där det är på riktigt, oavsett om man vill bli rustad att plugga vidare eller börja jobba direkt.