Bild: JAN-ÅKE ERIKSSON
15 MARS. Då kommer Rebecka Bohlin och föreläser om härskartekniker. Hon har skrivit boken Fem härskartekniker - femtio motståndsstrategier tillsammans med Sara Berg.

Nytt vårprogram klart

Partille

Oro och ångest, depression, härskartekniker, konsumenträttigheter och quiz. Allt är exempel tagna ur Hälsodiskens nya vårprogram.

Hälsodisken är en kommunal verksamhet som arbetar för att sprida kunskap och inspirera till en mer hälsosam vardag, fysisk hälsa och även psykiskt välmående.

Gratis för alla

Hälsodiskens utbud av kurser och föreläsningar är helt gratis för de som vill veta mer eller på annat sätt vill ta del av deras verksamhet. Deras första aktiviteter är den 5 februari. Då handlar det om Oro och ångest samt Nedstämdhet och depression. Det blir totalt fyra tillfällen, där det sista är den 14 maj.

Den 1 mars och 19 april kommer det att arrangeras Quiz inne på Kulturum. Alla delas in i olika lag, så det går bra att komma ensam om man vill. Priser delas ut till de bästa.

Härskartekniker

Den 15 mars kommer Rebecka Bohlin på besök och föreläser om härskartekniker. Rebecca har skrivit boken Fem härskartekniker – femtio motståndsstrategier tillsammans med Sara Berg. I boken synliggör de härskarteknikernas mekanismer och fokuserar på hur du kan agera mot dessa. Allt ifrån enkla repliker till förändrad organisationskultur på jobbet.

Den 3 maj bjuds det på dansföreställningen Skirt Power. Det är danskompaniet Spinn som utlovar en omtumlande totalupplevelse med dans och musik av högsta klass. Frågeställningar om genus/kön, status och queerteori gestaltas på ett sätt man sällan skådat. Om du vill veta mer om Hälsodiskens vårprogram kan du gå in på Partille kommuns hemsida.