Arkivbild
NY HÖJNING. Den 7 januari höjde Västtrafik priset för sin biljetter med i genomsnitt 2,5 procent för att täcka ökade kostnader för kollektivtrafiken.
Arkivbild
NY HÖJNING. Den 7 januari höjde Västtrafik priset för sin biljetter med i genomsnitt 2,5 procent för att täcka ökade kostnader för kollektivtrafiken.

Nu höjer Västtrafik priserna igen

RegionenVästtrafik höjer priset på sina biljetter ännu en gång. Samtidigt tar man bort möjligheten till kontantbetalning på Västtågen. De nya priserna gäller från och med 7 januari.

Västra Götalandsregionens kollektivtrafiknämnd har bestämt att Västtrafiks biljettpriser ska höjas med i genomsnitt 2,5 procent. Enkelbiljettpriset höjs med ungefär tre procent. Priset på periodbiljetter höjs med ungefär två procent.

Anledningen till att priserna höjs ännu en gång är att kostnaderna för att bedriva kollektivtrafiken ökar. Det handlar bland annat om nya fordon och en ökad personalstyrka. Dessutom vill man utveckla kollektivtrafiken och förbättra servicen. Under 2018 kommer man bland annat att satsa på tätare turer, nya linjer och uppfräschning av hållplatser.

Höjningen på i genomsnitt 2,5 procent innebär att en enkelbiljett höjs med en krona. Månadskortet som tidigare kostat 610 kronor kostar nu 625 och Regionen runt-kortet, som inkluderar hela Västra Götalands län och Kungsbacka kommun, kostar numera 1725 kronor.

Andra förändringar är att man från och med den 7 januari inte längre kan betala kontant på Västtågen. Man har även tagit bort kostnaden för att ta med cykel ombord på linjer där det är tillåtet.

 

gillaptpafacebook