Karin Matilda Vasen.
Foto: Per Anger
Karin Matilda Vasen. Foto: Per Anger

Krönikan: ”Dabbar näven i stolpen och läser nyordslistan 2017”

KRÖNIKAN​Jag avslutar året med att färga bort den grå utväxten för att känna mig lite fejkyngre. Jag motstod dock blorange för det får man nog vara under 25 för att komma undan med, så jag stannade på en uppiggning av min naturliga råttfärg för att inte sticka ut (för mycket). Fuskförsöket blir dock synat direkt, då knäna gnisslar och knakar när de rätas ut efter efter en timme sittande med benen i kors.

Jag tar mig dock fram till tvätten för att lägga upp håret i huvudfatet för ursköljning. Funderar på om det verkligen ska vara så obekvämt i nacken men biter ihop då andra bara tycks njuta av behandlingen.
Så jag njuter en stund av skön skalpmassage men är också lättad när nackkotorna får böjas tillbaka till gamnackeformen.

Senare stapplar jag åldrigt ut därifrån, men med ungt hår och ett brett leende! För om man går fort och ler mycket, så är det ingen som hinner ingen se hur ful du är, sägs det. Kanske är det dock att klassa som alternativ fakta?
Jag testar att öka ungdomsnivån genom att dabba en gosse utanför, lite avslappnat i förbifarten, men missbedömer min fart och hinner längre fram på trottoaren än beräknat och slår näven i en stolpe och ångrar ihjäl mig.

Efter lite plogging på väg till bussen så är jag rimligt mjukledad och som bonus bortsprungen ur en beklämd situation, dock hungrig då jag inte hann äta på långlunchen.

Så jag skevar in på kontoret och kastar mig över de ensamma, ratade godisarna som nu är kvar i bjudkorgarna. För i mellandagarna är det bara en korg av så kallade ”fyllon i hörnen” kvar, men standarden sjunker i fas med godisutbudet så jag lyckas ändå tanka upp tillräckligt med energi för eftermiddagen.

Jag får ta en morot som straff sen, för att kompensera för skräpet. För så har jag lärt mig att det fungerar – plus och minus liksom. Har dock känslan av att det är en ohållbar metod införd i familjen av min mor för att väga upp fredags-Dukaten, men jag låter det vara öppet.

Tar några godisar till och bestämmer mig strax för att bonus malus bara appliceras på fordon och inte på människor, då godisresterna främst utgörs av ischoklad som ger en laktosintolerant ökat utsläpp. Tur att det är glest med folk på kontoret dessa dagar.

Apropå nyordslistan så har frågan väckts om en killgissning är en kille som gissar eller en gissning som ”dödar” fortsatta gissningar?

  • Karin Vasen
Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

gillaptpafacebook