• Bild: LEIF LUNDVALL
  Glatt väglag. Inga sura minner när Vilmer Sjölander, Liv Hammarberg och Adelina Bokesand kopplar av mellan heaten. "Det gick ganska bra idag. Jag tränar skidor en dag i veckan och är ibland i Skidome och åker. Men jag spelar fotboll i Öjersjö IF och spelar handboll i Sävehof också", säger Vilmer Sjölander.
 • Bild: LEIF LUNDVALL
  UPPÅT. Full fart på Natanael Bokesand som kom fyra i 11-12-årsklassen.
 • Bild: LEIF LUNDVALL
  SNACK. Systrarna Hanna och Ester Strand tillsammans med Matilda Wallström går igenom hur det gick på prologen.
 • Bild: LEIF LUNDVALL
  STARTREDO. Kajsa Norman, som kom tvåa i äldsta klassen, D17-20, gör sig redo för start.

Imponerande skidungdomar

Skidor

Under fem kvällar arrangeras den populära skidtävlingen Kvällscupen och i torsdags var det dags för den första deltävlingen i Hindås med 85 deltagare från OK Landehof, arrangören IK Stern samt Sävedalens AIK.

Tävlingen kunde genomföras på jättefina spår i Sundshult som hade iordningställts av Hindås SK.

– Vi sprutade snö i tre dagar under förra köldperioden. Sjutton snökanoner var igång samtidigt och nu har vi ett fint spår som är 1,2 kilometer långt, säger Leif Karlsson från Hindås SK.

Från Sävedalens AIK tävlade ett tjugotal åkare i denna den första av de fem tävlingar som ingår i Kvällscupen. Denna gång var det sprint med först en prolog och sedan finalheat, precis som i världscupen. Överlag var det riktigt hög klass på skidåkningen.

”Skarpa kurvor”

Det blev många framskjutna placeringar framför allt i klass D9-10 där Hanna Strand vann före Liv Hammarberg och Adelina Bokesand och med Moa Wallström på sjätte plats.

– Det gick jättebra fast det var väldigt hårt i spåren och skarpa kurvor, säger tjejerna.

I klassen D11-12 gick det också bra för åkarna från Sävedalens AIK. Ida Hammarberg kom fyra, Ester Strand sexa och Miranda Wallström sjua.

– Det var kul men svårt i svängarna, säger Ester Strand som åkte Mora-pinglan i helgen före och kom tvåa.

Bland många andra ska också nämnas att talangerna Wilhelm Kuylenstierna och Natanael Bokesand åkte bra i H11-12 men fick ge sig för en löpare från Stern och en från Landehof.

Filmprojekt

Skidverksamheten i Sävedalens AIK växer år för år.

– Vi är nu hundra medlemmar i skidsektionen och har även fått med lite yngre åkare nu. Vi satsar på juniorerna och tränar året om. För att få tag på snö får vi åka iväg och nyligen var vi femtio deltagare på ett läger, säger tränaren Odd Wallum.

En rolig grej är att juniorerna gör en film om hur det är att vara juniorskidåkare i Göteborgsområdet. Filmen följer åkarna under ett år och beräknas vara klar till sommaren.

Del två i den populära Kvällscupen kördes igår kväll, även denna gång vid Sundshult. Och denna gång var det hemmaklubben Hindås SK som arrangerade.

 • Leif Lundvall