Förändringar i Wizards

InnebandyDagen före nyårsafton blev det officiellt att Partille innebandyklubb förändrar sin organisation kring herrlaget. Urban Jansson blir huvudansvarig för FBC Partille och Rasmus Larsson tar över i PIBS.

Inför säsongen stod det klart att Partille innebandy skulle ha två platser i herrarnas division 1 på grund av att ”Projektet”-spelarna i Porthälla försvann. Tanken var då att klubbens JAS-lag tillsammans med P01 skulle spela i Partille IBS och det nybildade FBC Partille skulle ta ”Projektets” plats.

Det visade sig dock att herrlaget i FBC inte hade tillräckligt med spelare eftersom juniorerna skulle vara fredade och inte lyftas upp i herrlaget vid behov. Från början var det tänkt att klubben skulle flytta upp juniorer från JAS till herrlaget efter säsongen, men nu sker det tidigare.

– Ju längre säsongen har gått har det stått klart att förändringar behöver göras och det omedelbart, säger Martin Björklund, sportchef på PIBS hemsida.

Anledningarna till det är inte resultatmässiga enligt Björklund utan beror på flera olika faktorer i herr-, JAS- och P01-lagen. Sju spelare kommer lyftas upp från JAS till FBC och P01 flyttas upp till JAS.

Även i ledarstaberna blir det förändringar. Fredrik ”Fritz” Svensson slutar som huvudtränare för herrarna och ersätts av Urban Jansson, som tränat JAS-laget. Urbans plats som huvudansvrig i PIBS tar Rasmus Larsson i sin tur hand om. Fredrik ”Fritz” Svensson slutar då hans hans civila karriär inte går att kombinera med tränarsysslan, men han kommer vara kvar kring herrlaget i en annan roll.

gillaptpafacebook