• Bild: BJÖRN DINAU
    TRAGISKT. Bredvid olycksplatsen hade det under fredag förmiddag tänts ljus och lagts dit blommor samt mjukisdjur.
  • Bild: BJÖRN DINAU
    TRAGISKT. Bredvid olycksplatsen hade det under fredag förmiddag tänts ljus och lagts dit blommor samt mjukisdjur.

Flicka död i tragisk olycka

PartilleI torsdags eftermiddag förra veckan blev en liten flicka påkörd av en bil på en innergård vid Oluff Nilssons väg. Hon fördes till Östra sjukhuset men avled senare av sina skador.

Det var på en innergård vid Oluff Nilssons väg som flickan, i förskoleålder, blev påkörd av en bil runt klockan tre på torsdag eftermiddag. Enligt polisen handlar det inte om någon smitningsolycka eftersom föraren stannade kvar på platsen och enligt uppgift har han inte sett flickan.

– Föraren var där och jobbade med entreprenad och hade skäl att vara där, säger Andreas Gabrielsson, förundersökningsledare hos polisen.

Efter olyckan transporterades den påkörda flickan till Östra sjukhuset tillsammans med sina föräldrar, men hon avled senare av sina skador.

Föraren av bilen blev rejält chockad och kördes också till sjukhuset. Bilen togs i beslag och polisen har genomfört en extra noggrann teknisk undersökning för att utröna vad som hände. En flygande besiktning har också genomförts, det innebär att polisen gör som på en vanlig besiktning samt att bilen dessutom provkörs.

– Fordonet är inte ens två år gammalt och i gott skick. Och föraren har ett giltigt svenskt körkort, säger Andreas Gabrielsson.

Förundersökningsledare Andreas Gabrielsson berättar att polisen i sådana här tragiska fall samlar extra mycket information innan de håller förhör med föraren.

– Av etiska skäl tar vi det mer försiktigt i det här fallet. Det finns ingen anledning att skynda på, säger han.

Polisen har upprättat en anmälan om vårdslöshet i trafik samt vållande till annans död. Däremot finns det ännu ingen misstänkt för dessa brott.

– Nej, anledningen är att vi ännu inte vet exakt hur det har gått till. Vi har inte kunnat hålla något förhör med föraren eftersom han har mått väldigt dåligt sedan det hände, säger Andreas Gabrielsson.

Polisen är färdig med den tekniska undersökningen och håller nu på att sammanställa allt material. Polisen har även en vädjan till allmänheten.
– Vi har få vittnesuppgifter. Så om någon har sett någonting av det som hände, kanske från ett fönster, så ring 114 14 och be att få prata med trafiksektionen gällande tips, säger Andreas Gabrielsson.

När Partille Tidning besökte olycksplatsen på fredag förmiddag var det många som hade tänt ljus och lagt dit mjukisdjur och blommor. Och under den halvtimme som PT var på plats var det flera som kom till platsen. En kvinna ställde dit ett ljus. En annan bara grät. En man som bor i området satte ord på det som många känner.

– Jag är bara så ledsen. Det är så tragiskt.

gillaptpafacebook