• Bild: FANNY ANDERSSON
  EGET. Eleverna på kulturskolan har själva satt ihop föreställningen Made By Me.
 • Bild: FANNY ANDERSSON
  INLEVELSE. Adam Henriksson lever sig in i dansen.
 • Bild: FANNY ANDERSSON
  UTTRYCK. Ida Öwrin dansar under föreställningen Made By Me.
 • Bild: FANNY ANDERSSON
  VACKERT. Alice Laitho Mattsson och Ellen Granath gav allt på scen.
 • Bild: FANNY ANDERSSON
  EGET. Julie Millet Mohlin, Cecilia Lindholm och Elin Pervik visar sitt nummer.
 • Bild: FANNY ANDERSSON
  VACKERT. Alice Laitho Mattsson och Ellen Granath gav allt på scen.

Egentillverkad elevshow

Kultur

I torsdags kväll uppträdde elever från kulturskolan på Kulturums stora scen inför en publik på drygt 140 personer med sin föreställning Made by Me.

Totalt var det 29 dansande elever i åldrarna 10-19 år som bjöd på underhållning. Alla elever som uppträdde hade själva fått välja koreografi, kostym, ordna ljussättning och sätta sina danssteg.

– Årets föreställning bjöd på en stor bredd, både i åldrar, gruppkonstellationer och dansstilar, säger Angelica Andersson, danslärare och koreograf på Partille kulturskola.

Mycket modern dans

Det var totalt 15 olika nummer med i föreställningen, bland annat dansades det till Sigalas låt Easy Love. Ed Sheerans Photograph, Beyoncés Partition, Imagine Dragons låt Warriors och Sam Smiths Too good at Good Byes.

– Man kan se att många av eleverna visar extra intresse för att koreografera just modern nutida dans. Vilket såklart är super kul då detta är en relativt ny dansstil för flera av våra dansare, säger Angelica Andersson.

Ser fortsättning

Eleverna har fått träna mycket på sin fritid och då har de utnyttjat danslokalerna i den nybyggda delen av Kulturum. Angelica Andersson berättar att Made by Me är ett roligt projekt att arbeta med som danslärare eftersom eleverna får möjlighet att både skapa och framföra sina egna nummer.

– Det är något som är givande för både danslärare och dansare. Detta är andra året för detta projektet och eftersom det fungerat så bra så ser vi fram emot att genomföra det flera gånger, säger Angelica.

Fyller 75 år

Men under 2019 tar Made by Me en paus då de har andra roliga projekt på gång, det har de redan under 2018 eftersom Partille kulturskola fyller 75 år.

– Det ska såklart firas med så många som möjligt. Hur vi kommer att göra det är fortfarande inte officiellt.

Information kommer att släppas allt eftersom på skolans sociala medier.

– Kulturskolan har ett spännande år framför sig och kommer förhoppningsvis återkomma med Made by Me 2020, avslutar Angelica.