• Bild: BJÖRN DINAU
    BEREDD. Daniel Claeson, evenemangschef på Partille arena, börjar känna sig redo för årets stora musikfest den 20 januari.
  • Bild: IDA BLOM
    Sarah Klang.
  • Bild: BJÖRN DINAU
    ÄNTLIGEN. Partille arenas evenemangschef Daniel Claeson ser fram emot årets P3 Guld den 20 januari.

Claeson är redo för P3 Guld

KulturDet är tisdag strax före lunch och Partille arenas evenemangschef Daniel Claeson ser inte särskilt stressad ut när han slår sig ner i soffan i foajén. I går var han i Stockholm för ett sista stormöte inför årets P3 Guld-gala den 20 januari.

Hur går det med förberedelserna?

– Jodå. Det går, peppar, peppar, väldigt bra. Det går mycket smidigare än förra året. Även om vi har oändligt mycket att göra, säger Daniel.

På mötet i Stockholm i måndags kördes hela galaprogrammet igenom i något som kallas ”torr-sim”. Det innebär att programledarna är på plats och alla akter gås igenom med ljus, ljud och allt som ingår.

– Nu är det nästan bara själva galan kvar.

Daniel Claeson skrattar lite när han precis har sagt det, men mycket är nu gjort. Han berättar att arbetet med P3 Guld har pågått sedan i augusti fram till nu.

– Det har varit upphandlingar, produktionsmöten och en massa olika delar som nu har synkats samman.

Han har gjort det tillsammans med sin kollega och tandempartner Martin ”Styret” Blomberg som är evenemangskoordinator. Daniel berättar att han har det relativt lugnt med tanke på hur nära galakvällen det ändå är.

– Det är värre för ”Styret”, telefonen ringer hela tiden. Han är den som har koll på mycket av det praktiska.

Nästan utsålt

Och på söndag morgon börjar det riggas inne i Partille arena. Det är mycket som ska monteras. Jämfört med förra året blir det inga större förändringar inne i arenan, men eftersom publikkapaciteten har ökats med 500 platser så blir scenen lite djupare in mot kortsidan och platser på läktaren vid sidan om scenen frigörs därmed.

– I år är kapaciteten 3 500 personer och det finns bara 400 biljetter kvar just nu, säger Daniel Claeson.

För den som inte minns det så halkade Daniel och trasade sönder sitt högra knä på morgonen samma dag som förra årets P3 Guld-gala gick av stapeln. Han fick åka till akuten och haltade sedan runt med kryckor hela kvällen.

– Många frågar om jag har skaffat broddar, och ja. Det har jag gjort. Jag ska ta det försiktigt, lovar.

Daniel Claeson spelar själv bas med musikern David Urwitz som spelar svensk rock. På frågan om vilket av priserna som delas ut på P3 Guld som han helst skulle vilja vinna blir svaret lite oväntat.

– Det hade varit jävligt gött att vinna metal-priset. Då känner man sig nog coolast. Det är de som känns mest apart på galan.

Ser fram emot Silvana

Nu är Daniel fokuserad på årets P3 Guld. När det väl är riggat inne i arenan så kommer det 300 personer som ska arbeta där.

– Då måste allt fungera med transporter, mat och tekniken.

När väl galakvällen drar igång hoppas Daniel att han ska få gå omkring och mingla, hälsa på folk och nätverka.

– Fast det brukar inte bli så, det dyker alltid upp grejer, säger han och skrattar. Men man vet aldrig.

Innan den tv-sända galan drar igång klockan 20.00 blir det förfest på arenan där Amira Brown, Linda Nordeman och dj Taro står för musiken. P3 Guld-nominerade Marlene och Grammis-nominerade Avantgardet kommer att uppträda live.

Vad ser du mest fram emot på årets gala?

– Jag tror att Silvana Imams nummer kommer bli något i hästväg. Får de ihop det som de har tänkt kommer det bli häftigt!

gillaptpafacebook