Vem säger att vi måste bygga?

DebattLäser i Partille Tidning om protester mot viss byggnation. I detta fall ett 50 plus boende vid Hallegårdsvägen. Någon svarar att Partille kommun har en skyldighet att bygga och vi måste bygga någonstans. Har staten kvoterat eller på annat sätt krävt en viss byggnation i Partille? Eller vem säger att vi måste bygga? Jag cyklar och går mycket i Partille och måste konstatera att det byggs högt och lågt, mest högt, i stort sett överallt! När har vi ett lagom stort Partille för alla som en gång valde, och andra som i framtiden önskar välja en liten kommun med mycket natur, småskalighet och vid utsikt? Höghus växer upp som svampar i jorden och lovar ”rum med utsikter” bland annat. Hur går det med utsikten för befintlig, lägre bebyggelse? Vem eller vilka är det som bestämmer att Partille ständigt ska växa och bli en förstad? Inte kan det vara kommuninnevånare i allmänhet eftersom väl underbyggda protester körs över. Se bara på det befängda planerade bygget på en smal bergskam uppe vid borgen i Paradiset.
Finns ett slutmål eller kommer personer i ledningen att ständigt söka efter ytterligare en liten plätt där man kan klämma in ett höghus eller ett butiksområde? Dessa kanske istället borde bli nybyggare och starta upp en helt ny stad någonstans i Sverige.
Detta undrar jag som är Partillebo sedan 1970 talet.

Gammal partillebo

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

gillaptpafacebook