• Bild: Svenska Bowlingförbundet
    MED. Ellen Ekholm i Partilleklubben X-calibur har blivit uttagen i den 16 spelare stora bruttotruppen som har chans att ta sig till junior-EM i danska Ålborg i mars. Här på EM i Helsingfors i år.
  • Bild: Svenska Bowlingförbundet
    IGEN? Hanna Engberg i Partilleklubben X-calibur har blivit uttagen i den 16 spelare stora bruttotruppen som har chans att ta sig till junior-EM i danska Ålborg i mars. Här på en bild från junior-EM i Helsingfors i år.

Tre X-caliburjuniorer i EM-trupp

Bowling

Inför junior-EM i bowling som spelas i danska Ålborg har den svenska förbundskaptenen Johan Ekström tagit ut en bruttotrupp på 16 juniorer där tre av spelarna kommer från Partilleklubben X-calibur.

Junior-EM i Ålborg spelas 24 mars-2 april 2018. Hela 13 av de 16 uttagna spelarna är debutanter i landslagssammanhang. Truppen togs ut efter ett talangläger i Nässjö, fördelningen är nio killar och sju tjejer.

– Det är kul med fler nya spelare som tar klivet och spelar i landslaget, säger Johan Ekström till swebowl.se.

De tre damjuniorerna från X-calibur är Hanna Engberg, Ellen Ekholm och Wilma Karlsson. Både Hanna och Ellen var med på EM i Helsingfors 2017.

Bruttotruppen kommer vara på läger i Stockholm 3–5 januari och dessutom starta i AIK Tournament som spelas vid samma tid.

I tjejernas juniorlandslag finns det ännu inga tvåhandsspelare, men det är nog inte länge kvar tills det händer, tror Johan Ekström.

– Jag har sett några pröva, men inte tävla regelbundet på landslagsnivå. Vi önskar dock se tjejer som sticker ut på det sättet.

Alla tjejer som är uttagna i bruttotruppen spelar med en hand, men deras snabba tekniska utveckling imponerar på förbundskaptenen.

– Vi hade ett teknikläger i september med uppföljning nu i helgen och vi ser en tydlig utveckling som vi inte sett tidigare år, i alla fall inte lika brett, säger Johan Ekström.

En annan detalj som förbundskaptenen ser hos dagens unga bowlare är deras ambitionsnivå.

– Ska man ta en gemensam sak så är det inställningen, det finns fler tjejer som inte kom med nu som har en inställning som vi tidigare har saknat. Att de faktiskt vill bli bra i sin idrott. Elit-tänket kommer tidigare och tidigare, säger Johan Ekström.

Vi får se om någon av de tre X-caliburspelarna blir uttagna att representera Sverige på junior-EM. Sluttruppen tas ut närmare inpå mästerskapet som alltså spelas i Ålborg Danmark den 24 mars till 2 april.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det