Arkivbild: BJÖRN DINAU
NYA HYRESGÄSTER. Ett lekland och ett klätterlabb flyttar in i K-rautas tidigare lokaler och blir Elgigantens nya grannar på Laxfiskevägen.

Stort lekland till Partille

Partille

I fyra år har det stått tomt. Men i april kommer K-rautas tidigare lokaler på Brodalen att nyttjas igen. Ett lekland kommer etableras, och ge flera potentiella ungdomsjobb till kommunen.
– Partille är en bra destination för oss, säger Joakim Gunler, vd för Leos lekland.

Det var i november 2013 som byggvaruhuset K-rauta bommade igen sin verksamhet i Partille. Sedan dess har stora delar av lokalerna på Laxfiskevägen stått tomma. XL Jump, som skulle flytta in, drog sig ur under förra hösten.

Anledningen då sas vara att detaljplanen för just den delen av byggnaden inte tillät så många människor att vistas inne i lokalen intill järnvägen.

Elgiganten flyttade in i november i fjol, och nu får elektronikkedjan till sist grannar i form av Leos lekland och Klätterlabbet, som ägs av gymkedjan Fysiken.

Leos lekland, som är Nordens största med 33 anläggningar (2016), kommer att lägga beslag på 4 300 kvadratmeter. Etableringen innebär runt 30-35 jobb till Partille, där merparten av det man söker är deltids- och timanställda.

– Ända sedan 2008 har vi letat efter lokaler att etablera oss i Göteborg. Men det är svårt i större orter. Vi försöker vara selektiva, och vill gärna ha stora lokaler med högt i tak. Sedan har vi förhandlat fram och tillbaka i två år, berättar Joakim Gunler.

Varför Partille?

– Partille är en bra destination för oss. Det händer mycket i Partille, flera nya bostäder byggs, centrum utvecklas och arenan har kommit på plats. Göteborg växer lite åt det hållet, kan man säga.

I april är tanken att man ska vara igång med verksamheten. Nu finns platsannonser ute där bolaget söker en leklandschef och en leklandsvärd. Joakim Gunler säger att det till störst del är ungdomar som brukar rekryteras.

– Flera av de som anställs är unga vuxna som får sina första jobb hos oss och får en fot in i arbetslivet.

Leos lekland grundades 2006 och har sitt huvudkontor i Luleå. Utöver Partille ska lekland öppnas i västra och södra Göteborg. Exakt var är inte klart än.

– I Partille hoppas vi främst kunna locka besökare från Partille och Alingsås, Härryda, Lerum samt östra Göteborg, säger Joakim Gunler.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det