Stärtereds dunge eftersatt säkerhetsmässigt

DebattDet fungerar dåligt med responsen när man mailat Partille kommun om något man tycker är viktigt eller mycket viktigt. Det samma med telefonkontakt – man bollas runt tills man tröttnar. Eftersom mitt förtroende urholkats, så gör jag som många andra. Försöker väcka kommunens uppmärksamhet härifrån om hjälp.
Viktigast! Det har med köldknäpparna nu ramlat ner många små som väldigt tjocka grenar från de höga träden i vår skogsdunge – längst upp på Bäcksorlet – samt även träd har knäckts. Dungen är välbesökt av hundägare och de som genar hit från Uddared. Träden har länge behövt en kunnig översyn och rensning. Marken är väldigt grund, det ser man på rotvältorna. Ett väldigt stort fallet träd har enbart sand i rotvältan. För att inte tala om farorna uppe från berghällen?
Vid storm och markerodering vid kraftigt regn faller också träd. Som den stora eken som för två till tre år sedan föll och krossade en bil på parkeringen. Den sågades upp och försvann men det hände ingenting med resten av skogspartiets faror.
Ett av de fallna träden vilar med kronan två meter från marken, i ett buskage. I somras kommenderade jag ner några barn som klättrade på trädstammen. Tänk om buskarnas klena stöd brustit och någon av barnen ramlat in under stocken!
Området behöver ses över genast! Även ett ekollon skulle kännas ordentligt med 20 meters fallhöjd.

Skogsmullan

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

gillaptpafacebook