• Bilder: Anthon Näsström

Sävehof vann klart i derbyt

HANDBOLLEn svartgul tremålsledning efter första halvlek. Sedan var Redbergslid inte ens nära att hota. Sävehof tog en tung derbyskalp i måndags kväll, när man vann med 30-22 (16-13).

Redan från start var det Redbergslid som satte an tonen hemma i Lisebergshallen. Men trots att det dröjde innan Sävehof fick igång målmaskineriet gjorde Partillelaget det så småningom, och det med besked.

Efter att i premiären i september blivit snuvat på segern hemma i Partille arena var det ett extra laddat svartgult lag som ställde upp mot RIK inför en fullsatt arena.

Tremålsledningen i halvtid, 16-13, blev än större när Sävehof i andra halvlek gjorde ett ordentligt ryck. Slutsiffrorna landade till slut på 30-22.

Jonathan Edvardsson var, tillsammans med Viktor Ottosson, bäste målskytt (5) hos gästerna.

– En sådan här match är ju jätterolig att spela. Nästan 2 000 på läktaren, vi får till vårt försvarsspel och Per (Sandström, målvakt) stänger igen, säger Edvardsson.

Din egen insats?

– Det kändes jättebra, jag får in några enkla kontringsmål. Det är en väldigt bra försvarsinsats.

20-åringen medger att det fanns en viss revanschlusta hos Sävehof sedan man i premiären tappade poäng mot de bittra rivalerna.

– Givetvis är det lite extra tändvätska. Samtidigt, derby är derby. Det räcker som tändning, säger Jonathan Edvardsson.

Priset till bäste bortaspelare gick dock till målvakten, den rutinerade, Per Sandström som bommade igen och lade grunden till Sävehofs derbyseger.

– Jag tycker vi gör en stabil insats, och får bra träff på dem försvarsmässigt. 22 bakåt visar att jag spelar bra och att vi som grupp spelar bra, säger Sandström som noterades för imponerande 48 i räddningsprocent.

Efter förlusten senast mot Helsingborg lär det ha smakat extra gott med en tvåpoängare i derbyt.

– Det var väl inte jätteroligt senast men visst var det viktigt att vinna nu, och att vinna ett derby är alltid skönt, konstaterar Sävehofmålvakten som sista tiden fått rejäl konkurrens av Simon Möller som i senaste hemmamatchen blev matchhjälte:

– Alltid bra med konkurrens. Man ska rädda bollar, det är fokus, sen spelar det ingen roll vem det är som gör det, säger derbyhjälten.

Sävehof gick i och med segern förbi Guif, upp på en sjundeplats i tabellen. Laget har därmed betryggande tio poäng ner till Ricoh, som parkerar under slutspelsstrecket.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

gillaptpafacebook