Räta upp trafikkaoset i Stärtered

DebattAndra lokalt erfarna av Stärtered i Partille, bortåt Jonsered, kanske också funderat över några av de punkterna jag tar upp här? Att maila rätt avdelning på Partille kommun har inte fungerat.

Resan genom kvarteret lite udda
För att svänga in på Åsas väg från Gamla Alingsåsvägen måste man från 60-vägen bromsa ner till 20-30 km/h eftersom infarten är osedvanligt trång. Samma smala utrymme vid Uddaredsvägen en kort bit bort.

Ingen helhetsplanering för trafiksituationen
Hör och häpna – vid Stärtereds smala infart är det parkering tillåten bara några meter in, före de fart­reducerande skyltarna med flaskhals.
Snälla – enkelrikta rutten i Stärtered med färdriktning Åsa väg, mot Länsmans­vägen, runt ner över Stärteredsvägen och åter till utfart. Idag måste en mötande bil på Länsmansvägen köra upp på trottoaren.
Och tillbaka till in/utfarten till Gamla Alingsåsvägen. Sväng aldrig mot höger! Däcken guppar ner i en 10 centimeter djup grop runt en vägbrunn. Dessutom – villa­ägaren där i svängen har fått sitt staket nerkört så många gånger att det nu får duga med ett nästan provisoriskt staket. Låt detta tala för sig själv?

Handikapparkeringar saknas helt
Det ska ju anläggas en ny stor parkering i kvarteret i riktning Jonsereds by. Då borde Lantmäteriet och den ansvariga Partille kommun samtidigt ta tag i att det inte finns en enda handikapparkering i Stärtered. Det ska finnas ett visst antal sådana per ett antal boende. Och med tanke på att man ska ha svårt att gå även korta distanser för att tillåtas ett sådant tillstånd så behöver vi, och säkert någon till – en personligt reserverad plats nära sin dörr. Och sen måste allas rörelsehindrade besökare ha chans att besöka och ”delta i samhället”. Det finns inte en enda funktionshindrad som inte skulle byta P-tillståndet mot bättre hälsa.

Obehagligt farligt vid busshållplats
Bussresenärer riskerar livet! För bilister från Allum­hållet kan inte ­­(förut)se stressade bussåkare som ska med mot Allum! Fasan är att någon ska springa rakt ut i vägen. Sätt upp en spegel – minst! Samma problem finns vid hållplatsen mot ­Allum, vid Kvastekulla.
Agera – så alla kan köra, samt parkera

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

gillaptpafacebook