Arkivbild: BJÖRN DINAU
UPP. Prisutvecklingen på villor i Partille har den senaste månaden gått mot strömmen och gått upp i stället för att gå ner.
Arkivbild: BJÖRN DINAU
UPP. Prisutvecklingen på villor i Partille har den senaste månaden gått mot strömmen och gått upp i stället för att gå ner.

Partilles villapriser sticker ut

PartilleDen senaste tiden har det kommit många nyheter om bostadspriser som faller. I Partille är trenden den senaste månaden dock den omvända när det kommer till villapriserna.

Det kan inte ha undgått många att bostadsmarknaden börjar svalna av efter att ha varit stekhet under några år. På riksnivå har priserna på bostadsrätter och även villor börjat gå ner det senaste kvartalet. Villapriserna håller sig bättre i jämförelse med bostadsrätterna visar siffror från Svensk Mäklarstatistik.

Ser man på statistiken för november är Partille en av få kommuner där köpeskillingskoefficienten, K/T-talet, går upp. I de närliggande kommunerna Lerum, Härryda och Mölndal går det däremot ner.

– I Partille har 60 objekt sålts, vilket inte är mycket. Men ändå tillräckligt för att ge en bild av trenden, säger Hans Flink på Svensk Mäklarstatistik.

För Göteborg har villapriserna legat stilla i november månad.

Ser man på prisutvecklingen för villor under hela 2017 så har priset gått upp i alla fem kommuner enligt följande: Lerum (+5,0 procent), Härryda (+5,6), Mölndal (+4,1), Göteborg (+4,4) och Partille (+6,6).

– Under året har prisutvecklingen i Partille hållit sig på en ganska stabil och jämn nivå, säger Hans Flink.

I exempelvis Härryda har däremot prisutvecklingen varierat mycket mer under året.

– Man får vara lite försiktig med att dra förhastade slutsatser, orsaken till kraftig variation kan ligga i enskilda försäljningar om antalet objekt inte är så många, säger Hans Flink.

Nästa rapport från Svensk Mäklarstatistik kommer i mitten av januari.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

gillaptpafacebook