• Bild: BJÖRN DINAU
    BREDARE. Anders Melander, ordförande i Sävedalens IF, tycker att en breddning av planen bör göras då Partillebo ändå lägger åtta miljoner kronor på att renovera konstgräset på Vallhamra.
  • Bild: BJÖRN DINAU
    BREDARE. Anders Melander, ordförande i Sävedalens IF, tycker att en breddning av planen går att genomföra.

Nytt konstgräs på Vallhamra

FotbollI år kommer konstgräset på Vallhamra att läggas om då Partillebo gör en reinvestering på åtta miljoner kronor, men planen kommer inte breddas.
– Vi har gjort en kostnadsbedömning att det skulle kosta tre miljoner att bredda planen till 65 meter, säger Michael Odén, chef för kommunhyrda lokaler i Partillebo.

En ny konstgräsplan är glädjande nyheter för Sävedalens IF som är i stort behov av fotbollsytor för sina 900 medlemmar, det råder platsbrist. Klubbens ordförande Anders Melander är glad att konstgräset nu byts ut.

– Det behövs verkligen, vår befintliga konstgräsplan är knappt spelbar i nuvarande skick, säger Anders Melander.

Det han inte förstår är varför man inte passar på att bredda planen när Partillebo ändå investerar så mycket pengar. På ett möte för nästan två månader sedan med Kristina Svensson, kultur och fritidschef och Lars Claesson, avdelningschef på kultur och fritidsförvaltningen fick Anders Melander medhåll om att en breddning vore lämpligt. Men för ett par veckor sedan fick han besked av Kristina Svensson om att det inte blir någon breddning på grund av att merkostnaderna blir för stora, och att det är Partillebo som äger frågan.

– Jag tycker det är slöseri med pengar att anlägga en konstgräsplan utan godkända mått, säger Anders Melander.

Samma mått

Men hos Partillebo är svaret klart och tydligt. Planen läggs om med samma mått som innan, det vill säga 60 meter bred. I fotbollsförbundets regelverk står det att en plan ska vara minst 65 meter bred för lag i division 1-3, men det går att få dispens om det finns ”särskilda skäl”.

Förklaringen till att det kostar åtta miljoner kronor är enligt Partillebo att planen är undermåligt anlagd från början, grundningen var för dålig med för lite sand och granulat mellan grässtråna vilket i sin tur lett till att konstgräset blivit stumt och sviktlöst. Det finns dessutom sättningsskador, det är även problem med lutning och vattenavrinning. Allt är saker som nu ska åtgärdas.

– Bygget och anläggandet av den nya konstgräsplanen sker med start i april till och med augusti, säger Michael Odén på Partillebo.

”Tillmötesgående”

Sävedalens IF:s verksamhet har under 2017 haft 1 910 grupptillfällen med 22 400 deltagartillfällen samt 4 500 ledartillfällen. Det är många som är engagerade och ordförande Anders Melander är noga med att påpeka att han inte tycker att kommunen motarbetar klubben. Tvärtom.

– Kommunen har varit väldigt tillmötesgående och jag tror de har en positiv bild av det vi gör här uppe i Vallhamra. Det kanske är så att vi är lite för bra på sport här i Partille för att kommunen ska hänga med, säger Anders Melander.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

gillaptpafacebook