• Debutalbum.

Lollo debuterar med eget material

KulturI över tio års tid har Lollo Gardtman från Sävedalen stöttat andra artister. Nu har hon skrivit första kapitlet på solokarriären med debutalbumet Chapter one.
– Det känns helt fantastiskt.

Sångerskan Lollo Gardtman kommer ursprungligen från Sävedalen. Den musikaliska karriären tog på riktigt fart 2004 när hon fick anställning på Wallmans salonger i Stockholm. Det blev fyra år på den välkända showrestaurangen, därefter har hon bland annat stöttat både Mando Diao och Ola Salo samt körat bakom Thomas Ledin på Rondo och Cirkus under två års tid. Målet har dock alltid varit att få sjunga sina egna låtar och nu är hon där med debutalbumet Chapter one.

– Jag har medverkat på album tidigare men det här är det första egna, berättar Lollo.

Materialet har hon skrivit själv, med stöttning av sambon Ulf Karlsson.

– Det började i soffan här hemma. Uffe började spela på gitarren och jag fick feeling, säger Lollo.

Chapter one är skrivet utifrån Lollos egen resa. Texterna handlar om dåligt självförtroende som kommer från tidigare osunda relationer, men också om styrkan att komma tillbaka och hitta självförtroendet igen.

Allvar i texterna

– Jag hade det ganska tufft när jag träffade Ulf och hade ganska mycket i bagaget. Jag tänkte att bästa sättet att få ur sig alla känslor är genom musiken och därför ligger det mycket allvar i texterna. Men de är inte bara deppiga, säger Lollo.

Skivan har hjälpt henne att bearbeta det hon gått igenom och gett henne ett avslut på den tuffa tiden.

– Texter är väldigt viktigt för mig när jag lyssnar på musik. Och när det kommer till min egen musik så var målet att skriva starka personliga texter. Nu hoppas jag att mina lyssnare verkligen kan ta till sig dem så som jag gör.

Åker på turné

Releasefesten på Nefertiti den 11 december blev en succé och nu är planen att åka på Sverigeturné.

– Efter julledigheten ska vi ta oss ut till andra städer i landet. Vi har ingen turnéplan satt ännu men det ska vi ta tag i efter årsskiftet.

Just nu gör hon allt själv men även om det innebär mycket jobb har hon redan börjat skissa på nästa platta.

– När jag kommit så här långt finns det inget stopp för mig. Det är full gas framåt och nu står Chapter two och knackar på dörren.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

gillaptpafacebook