• Trädgårdsmästare Peter Svenson.

Jonsereds trädgårdar lyses upp

JonseredÖver 50 LED-lampor ska förvandla Jonsereds trädgårdar till en magisk plats. På torsdag tänds den nya ljusinstallationen som ska förhöja upplevelsen av 1800-talsträdgården i vintermörkret.

– Vi vill göra trädgårdarna attraktiva under de mörkaste månaderna och skapa en unik atmosfär, säger trädgårdsmästare Peter Svenson.

När förvaltningschef Kristina Svensson på torsdag slår på den nya ljusinstallationen kommer drygt 50 ljusarmaturer att sätta Jonsereds Trädgårdar i ett nytt sken.
– Det är inte en julbelysning i traditionell mening även om det passar årstiden. Vi har satsat på en estetisk belysning med över 50 LED-lampor som förvandlar Jonsereds Trädgårdar till en magisk plats, säger trädgårdsmästare Peter Svenson.

Man hoppas att ljusinstallationen skall locka fler besökare till trädgården i vinter.

– Vintertid är det mörkt här uppe, och för att stärka platsen som en destination värd att besöka året runt ville vi skapa en trygg och sevärd trädgård. Vi hoppas att vår nya installation ska locka både nya och befintliga besöksgrupper till vår trädgård som är öppen dygnet runt, året runt.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

gillaptpafacebook