Inga-Lill Bäckman
Bild: BJÖRN DINAU
Inga-Lill Bäckman Bild: BJÖRN DINAU

Inga-Lill Bäckman: ”Dags att dra upp bopålarna igen”

KRÖNIKANNär jag varit borta ett tag från mitt hem känns det alltid så himla gott att vara hemma igen. Att vara omgiven av de saker som påminner om de minnen och upplevelser jag haft under mitt liv.

I ungdomen upplevde jag det många gånger som instängt och tråkigt att vara hemma igen. Så skönt att det har gått över! Det är mycket som går över med tiden. Och i de allra flesta fall är det befriande. Med åren blir visdomen större, tryggheten sitter fastare och jag är bättre på att veta vad jag vill göra.

Och så tacksam jag är för att jag har ett hem! En plats att vila ut på, en plats där jag kan känna trygghet och där jag kan bjuda in vänner.

Det är konstigt det där med olika boenden. Ibland känns allt bara helt rätt med en gång, andra gånger krävs det en hel del arbete innan jag lyckats boa in mig.

Under mitt liv har jag bott på sju olika ställen. Då räknar jag bara dem som varit mer långvariga. Där jag bor nu har jag bott länge. Så lång tid som jag aldrig tidigare bott på samma ställe. Vackert, lugnt och gammalt är det. Men nu tror jag det börjar bli dags för mig att dra upp bopålarna och prova på något nytt. Varför? Jo, havet lockar!

Jag är ingen skogsmänniska. Längtar efter att kunna se långt! Skulle kanske lika gärna kunna bo på en slätt som vid havet för i båda fallen kan blicken nå långt. Men närheten till havet gör att jag blir lättare om hjärtat och tankarna kan flöda fritt. Visst kan det bli vansinnigt tröttsamt med ständig blåst – men det gör inget. Doften av tång och salta vindar väger upp den olägenheten.

Jag hoppas det blir så här! Trivs bra som jag har det men känner att jag behöver utmaningen att testa nya vägar. Annars är det lätt hänt att jag vilar lugnt i tryggheten och bara fortsätter gå i samma gamla fotspår. Och det vill jag inte! Vill absolut inte fastna i slentrian. Vill inte kasta bort de möjligheter till nya erfarenheter jag fått i mitt liv för att jag inte tog chansen när jag hade den.

Så jag håller tummarna för att längtan till havet blir till verklighet!

  • Inga-Lill Bäckman
Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

gillaptpafacebook