• Bild: BJÖRN DINAU
  DRÖM. Efter flera år som truckförare och olika lagerjobb lever han nu sin dröm som gymägare.
 • Bild: PRIVAT
  UTVECKLING. Bilden till vänster är från 2007 och den till höger från junior-SM i body building 2016 i Alingsås då Anders Larsson kom tvåa.
 • Bild: PRIVAT
  SILVER. På junior-SM i body buildning 2016 i Alingsås kom Anders Larsson på andra plats.
 • Bild: BJÖRN DINAU
  KUL. Anders trivs och ser positivt på framtiden.
 • Bild: BJÖRN DINAU
  TRÄNA. En fördel med att driva eget gym är att det finns bra möjligheter att träna. Anders siktar på tävlingscomeback i body building 2019.

Från truckförare till gymägare

PersonligtEfter flera år som truckförare och lagerarbetare blev Anders Larsson i somras egen företagare då han valde att ta chansen som gymägare.
– Jag tvekade lite, men nu lever jag min dröm, säger Anders.

På Ögärdesvägen 13 ligger det 600 kvadratmeter stora gymmet Wellness 24. På insidan står två pensionärer på löpbandet och i andra änden står två män och tränar upp sin styrka. Gymmet har fått en ny gymmatta och det har målats om. Och nyligen installerades en ny träningsmaskin; en vertikal benpress.

– Det har varit intensivt i början, säger Anders Larsson.

Innan han tog över verksamheten hade gymmet funnits i lokalerna i sex år. Och det var strax före sommaren som han fick höra om att gymmet var till salu. Den dåvarande ägaren hade tröttnat. Anders åkte och kollade på faciliteterna. Det fanns mycket utrustning och han bestämde sig för att ta steget att bli egenföretagare.

– Jag har fått mycket hjälp av den förre ägaren. Bland annat med att träffa revisor, banken och mycket formalia. Och han äger fortfarande fastigheten.

Jobb tio timmar om dagen

Aktiebolaget bildade Anders i juli och den 1 augusti tog han över. Det första han gjorde var att renovera och flytta maskiner. Ett arbete som tog längre tid än vad han hade trott.

– Jag jobbade tio timmar om dagen i augusti och september. Det jobbigaste var att flytta träningsmaskiner, men nu är det som jag vill ha det.

På entréplan är friviktsavdelningen med hantlar, skivstänger och plateloaded-maskiner. Där står även en rad med löpband. En trappa upp är alla maskiner med magasin samt cardiomaskiner.

– Det är ett gym för alla. Det är många pensionärer här på förmiddagen och dagtid. På kvällen kommer de som slutat jobba för dagen.

Gymmet är bara bemannat måndag till onsdag mellan fyra och sju på kvällen, men är man medlem kan man träna på dygnets alla timmar.

Anders Larsson är en Partillepojk sedan barnsben. Han bodde i Puketorp till 12-årsåldern. Sedan har det blivit både Lexby och Östra Anneberg efter det. Intresset för att träna väcktes av morfar Claes som var aktiv inom gymnastik.

– Han var väldigt vältränad. Jag minns när han visade mig filmen Terminator med Arnold Schwarzenegger, då var jag bara sju år.

Började med judo

I samma veva som Arnold gjorde entré i hans liv började Anders med judo, något som han fortsatte med tills han fyllde 18 år. Då hade han brunt bälte. Träningsintresset var starkt och hemma fanns det hantlar som han använde.

– Jag visste inte hur jag skulle göra riktigt. Men jag tränade på, gjorde armhävningar och så.

Det stora intresset för att träna på gym kom när han började gymnasiet. Anders kom in på Katrinelund, med inriktning judo. Han hade tre schemalagda träningspass i veckan, skolan hade eget gym.

– Jag tränade massor på fritiden också, jag var på gymmet hela tiden.

När gymnasiet var slut började han jobba som truckförare och tävla i body building. Sin största framgång nådde han förra året då han kom tvåa på junior-SM som avgjordes i Alingsås.

Sedan han tog över gymmet i augusti har tävlandet i body building tillfälligt lagts på is då han lägger mycket tid på att få bra fart på gymverksamheten.

Vill göra comeback

Och nu när han tävlar i seniorklassen är konkurrens stenhård, men det blir comeback avslöjar Anders.

– Tävlingscomeback 2019 kan vara rimligt. Jag behöver lägga på mig cirka tio kilo muskler till, och det tar nog 1,5 år.

Han är 185 centimeter lång och väger 120 kilo, när han tävlar går han ner till 100 kilo.

– Jag vill väga 110 kilo när jag gör comeback. Jag måste ju ha något att visa upp, säger han.

När det kommer till framtidstankar så har Anders Larsson en tydlig bild av vad han vill vara om tio år. De befintliga lokalerna går lätt att utöka med 300 kvadratmeter, men han tänker större än så.

– Då vill jag äga hela fastigheten här.

Men just nu väntar han på en ny träningsmaskin som han beställt från USA. Det är nästa grej att ta tag i. Under intervjun har många medlemmar både kommit och gått. Många är äldre och några är yngre.

– Vi är ett gym för alla, både de som vill bygga muskler och de som vill vardagsträna på olika sätt, säger Anders.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

gillaptpafacebook