Ett nytt perspektiv – hjälp oss att hjälpa

DebattVi i nätverket ­#vistårinteut i Partille har fått många frågor vad förra veckans överenskommelse i regeringen kring en ny möjlighet till uppehållstillstånd för ensamkommande innebär just för de ensamkommande som finns kvar i Partille.

I Partille finns det just nu drygt 30 ungdomar som har fått ett nytt boende i frivillighem eller i en annan form av tillfälligt boende. De allra flesta av dem omfattas av den planerade lagändringen. De får alltså möjlighet att fortsätta sina studier på Partille gymnasium för att sedan kunna etablera sig på arbetsmarknaden och få uppe­hållstillstånd.
Vi försöker stötta dessa ungdomar på alla sätt för att de ska få lyckas i denna krävande process som nu ligger framför dem. En nödvändig förutsättning är att de får ett boende i vår kommun.

Det finns fortfarande många ungdomar som söker frivillighem. Vi ber alla som funderar över att öppna sina hem att ta kontakt med oss – nu framför allt efter att de har fått ett nytt perspektiv för framtiden! Samtidigt så ber vi våra valda representanter i Partille kommun att äntligen svara på hur vi tillsammans kan hjälpa ungdomarna – till exempel genom att ge ett ekonomiskt bidrag till frivillighemmen. Det skulle inte vara moraliskt försvarbart att använda de drygt 2,2 miljoner som kommunen får i statsbidrag och som är avsedda för att hjälpa ensamkommande till helt andra ändamål.

Ralf Peters
präst i Partille församling
engagerad i nätverket #vistårinteut i Partille

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

gillaptpafacebook