Karin Matilda Vasen.
Foto: Per Anger
Karin Matilda Vasen. Foto: Per Anger

Däckbyte, strumpbyxor och julmust i kaffekopp

KRÖNIKANVinterdäcken ska på och i detta läge räknar jag inte på de monetära konsekvenserna utan bara på de humanitära lidandet. Skitigt, tungt och stora risker för att bilen ramlar ner och krossar hela mig så mina barn bli moderlösa, målas upp i mitt katastrofbenägna sinne. Så jag kastar pengar på en bilmekaniker som får uppdraget att byta sulor på sjusitsaren vid namn Busen.
Uppdraget tar lång tid och till slut kommer de för att hämta mig, från min besöksstol, ut till verkstaden. Det verkar inte bättre än att liften har gått sönder någon gång under pågående process och bilen vilar nu upphängningen och stretchar chassit cirka två meter upp i luften. Sa jag att det är fredagseftermiddag?
Vi lyckas montera tre bilbarnstolar i en lånebil, en Suzuki som är lite större än en moppe men marginellt, och åker för att hämta det första förvånade barnet. De tycker färgen är jättefin på den lilla plåtburken och tycker att de ser varandra så bra! Mamman mindre nöjd med att ha ratten under tuttarna, sköta pedalerna med knäna och att behöva hoppa över fyrans växel för den går emot en stol.
Dagen efter ringde dock verkstaden och meddelade att bilen var nere på marken igen! Jäj!
När vi kom för att stuva tillbaka barnbilstolarna igen så fick jag dock reda på att de inte lyckats laga liften… Hur fick de då ner bilen, undrar jag stilla, och ser scenarion där de puttar av bilen från liften och den studsar ner på marken…? Stötdämparna tycks i alla fall fungera och vi swoschar iväg utan att fråga vidare.
Å tur var det väl att vi tog tag i vinterdäcken i tid! För plötsligt kom snön, som först smälte lite lagom innan det frös på igen, så många dolda isfläckar skapades.
Jag gick med intränade eskimåsteg, alltså små korta kliv med lätt böjda knän, för att inte halka. I en bilspärr på en gångväg krävs dock ett snedsteg för att ta sig igenom, och fötterna försvann! Jag lyckades haka armen i ena bommen och landade relativt lätt på rompan och andra handen. Hål i handen, men framför allt hål i strumpbyxorna på knät! Ja, nu är det en halv befolkning som inte alls förstår problematiken i detta, men den andra halvan vet. Jag ska berätta.
Strumpbyxor är fullkomligt omöjliga i sin nödvändighet! Du köper ett par som du tror blir perfekta för ändamålet; lite värme, rätt nyans av färg samt stil att bäras till en planerad kjol eller klänning. Oddsen är dock minimala att storleken är rätt. För fabrikat, modell, trådtäthet samt storlek är alla faktorer som tillsammans med färg och stil kombineras i oändlighet. Det resulterar i att du antingen får en extra valk på magen fram som irriterar och linningen rullar runt, eller att grenen på de tunna brallsen hasar ner och orsakar lår-mot-lår situationer som accentueras med en söm som klämmer lite i det mjuka lårinsidans skinn.
Så efter varje par strumpbyxors avslutade användande och tvätt, så lägger man dem i högen att användas igen en annan gång. ”En annan gång” högen bara växer och växer, för när det är dags att ha ett par så orkar man inte ta tag i projektet med att prova igenom högen för att se vilka som
1) inte har hål,
2) har rätt färg,
3) går att få över lår och rumpa samt
4) är DET paret som inte hänger i grenen och tvingar en till ”silly walks” hela dagen. Så det blir den miljövidriga konsekvensen att köpa nytt. *skäms*
Nä, nu ska jag ta tag i projektet och försöka hänga en julstjärna parallellt med fönstret (går det ens?) och dricka lite julmust i en kopp för att maskera det som kaffe för barnen. Tror du det funkar?
  • Karin Matilda Vasen
Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

gillaptpafacebook