Bild: PBA
MYCKET TV. Partillebon Jesper Svensson var med i tv-sänd bowling i USA inte mindre än tre gånger veckan som gick. En ny PBA-seger, en andraplats på majorn PBA Championships och en semifinal i världstourfinalen blev resultatet.

Tre tv-finaler för Jesper

Bowling

Den svenske bowlingstjärnan Jesper Svensson, som spelar för Partilleklubben Pergamon, deltog den gångna veckan i tre TV-finaler som sändes i USA. Han vann sin sjunde PBA-seger samt kom tvåa i majorn PBA Championships i Reno.

Bara 22 år gammal är Jesper Svensson redan en etablerad världsstjärna som tävlar på den amerikanske proffstouren PBA samt på världstouren. Han är vänsterhänt och bowlar med tvåhandsfattning. Den senaste veckan spelade han World Series Of Bowling i Reno, USA. Där det under en dryg veckas spel avgjordes fyra PBA-tävlingar samt majorn PBA Championships.

Jesper vann PBA-tävlingen Cheetah Championships vilket gav honom en prischeck på 20 000 dollar. I finalen besegrade han danske Thomas Larsen. I majortävlingen PBA Chamionships förlorade Jesper mot Jason Belmonte från Australien, dessutom klubbkamrat i Pergamon. Jason Belmonte anses för närvarande vara bäst i världen.

Den tredje och sista tv-sända finalen som Jesper spelade den senaste veckan var under natten till i måndags då världsbowlingförbundets tourfinal spelades. Där tog det stopp för Jesper i semifinalen mot den amerikanske världsettan Marshall Kent. Finalen vanns för övrigt av Pergamonspelaren Jason Belmonte efter roll-off, sudden death.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det