Bild: BJÖRN DINAU
ÄNDRAT. I samband med EU-toppmötet i Göteborg 15-17 november ändrar buss 513 tillfälligt körsträcka.

Trafikpåverkan under EU-toppmötet

Partille

I samband med EU-toppmötet i Göteborg fredagen 17 november kommer kollektivtrafiken och de större vägarna att påverkas mycket, även dagarna innan.
– De säkerhetshöjande åtgärderna kring mötet är prioriterat, säger polisens kommenderingschef Erik Nord.

EU-toppmötet är ett av de största uppdragen någonsin för svensk polis. Polisen i region Väst ansvarar, men tar hjälp av övriga polisregioner och nationella avdelningar för att genomföra uppdraget.

– Det innebär tyvärr att tillgängligheten till vissa områden och framkomligheten i trafiken kommer att påverkas, säger Erik Nord.

För Partille kommer främst buss 513 att påverkas med indragna hållplatser och en tillfällig linjesträckning, 513X. Tiden detta gäller är från 15 november klockan 07.00 till 17 november klockan 15.00. Hållplatserna som dras in är Delsjömotet, Korsvägen och Berzeliigatan, bussen kör istället via Ullevi Norra, läge C/D, för byte till linje 6 och 8 till/från Korsvägen.

Den tillfälliga linjen 513X kör mellan Mölnlyckemotet, Mölnlycke Företagspark, Öjersjö, Svingeln och Heden och omvänt. Den trafikerar inte hållplatserna Slättenvägen, Partille Centrum, Finngösa, Stora Ringvägen, Sävedalens Folkets Hus, Allévägen, Skolvägen, Gibsons väg, Mellanvägen, Fräntorp, Torpmotet, Munkebäcksmotet och Gustavsplatsen.

Västtrafik skriver att det i samband med EU-toppmötet kan bli ändringar med kort varsel. Det bästa är att gå in på deras hemsida under Trafikläge för att få de allra färskaste uppdateringarna.

När det gäller Landvetter flygplats så ska man under torsdagen ta sig dit med marginal före klockan 12 på torsdagen. Efter 18 ska det vara som vanligt igen. På fredag eftermiddag när de prominenta gästerna ska flyga hem är Landvetter tillgängligt igen efter klockan 18.

Nästa tidpunkt att tänka på är fredag morgon och förmiddag då alla toppolitiker ska ta sig till Eriksberg. Då kan en, eller flera, större vägar komma att stängas av helt. Exakt vilka det blir bestäms med väldigt kort varsel meddelar polisen. Har man möjlighet att arbeta hemifrån under fredagen så rekommenderas detta.

Rent allmänt kan man säga att trafiken kommer att stängas av i samband med att polisen eskorterar EU-toppmötets delegationer från Landvetter flygplats till boende i centrala Göteborg och fredagens möte på Eriksberg. Exakta tider och färdvägar kommer av säkerhetsskäl inte att kunna meddelas i förväg.

Runt Gothia Towers och området i Eriksberg där toppmötet hålls kommer att vara avspärrat från den 15 november till kvällen den 17:e.

Länkar:

Polisen.se https://polisen.se/…/EU-toppmote-i-Goteborg-den-17-november/

Göteborg Stad http://goteborg.se/…/04_Sj9CPyk…/dz/d5/L2dBISEvZ0FBIS9nQSEh/

Avspärrning Gothia Towers https://polisen.se/PageFiles/697978/Gothia_pdf.pdf…

Avspärrningar Eriksberg https://polisen.se/PageFiles/697978/Eriksberg1.pdf…

Övrig trafikinformation:

Trafiken.nu http://www.trafiken.nu/

Västtrafik http://www.vasttrafik.se/

Trafiken P4 Göteborg http://www.sverigesradio.se/trafik

Trafikverket http://www.trafikverket.se/

 

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det