NYTT JOBB. Partilles tidigare skolchef Bengt Randén har nu fått en ny tjänst som chef för Göteborgs Stads nya grundskoleförvaltning. Arkivbild: BJÖRN DINAU

Toppjobb för Partilles förre skolchef

PARTILLE
Partilles förra skolchef Bengt Randén blir nu chef för Göteborgs Stads nya grundskoleförvaltning, som bildas nästa år.
56-årige Bengt Randén var chef för utbildningsförvaltningen i Partille i sex år innan han 2014 bytte till jobbet som utbildningschef på Göteborgsregionens kommunalförbund som han nu kommer att lämna. Han har utsetts till förvaltningsdirektör för den nya grundskoleförvaltningen och börjar sitt nya jobb den 15 januari 2018.
Den 1 juli nästa år flyttas ansvaret för Göteborgs grundskolor från de tio stadsdelsförvaltningarna till grundskoleförvaltningen, som har uppdraget att höja kvaliteten i undervisningen för att öka elevernas lärande och likvärdigheten mellan skolorna, skriver webbtidningen Vårt Göteborg.
Bengt Randén har tidigare arbetat med skolutveckling och skolledning, bland annat som rektor, utvecklingschef och förvaltningschef. Han kommer som förvaltningsdirektör att ansvara för 141 kommunala grundskolor, med ungefär 56 000 elever och en budget på cirka sju miljarder kronor.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det