• SEGRARE. Sofia Olofsson försvarade sitt världsmästarbälte. Bild: DANIEL ELFVELIN

Sofia försvarade världsmästartiteln

Thaiboxning

Det var en kväll som var upplagd för ett drama på hög nivå och huvudpersonerna levde upp till förväntningarna. Storbritanniens Iman Barlow ansågs nästan vara en omöjlig motståndare, men Sofia Olofsson försvarade världsmästartiteln. Thaiboxare i världsklass gjorde upp i Rumble of the Kings.

Galan i Partille arena innehöll nio matcher med deltagare från sex olika länder. Kvällens huvudnummer var alltså titelmatchen mellan Sofia Olofsson och utmanaren Iman Barlow, som dominerat thaiboxningsscenen i många år. Men kanske kände sig den nyblivna Jerringpriskandidaten hemma i en arena som mestadels används till handbollsmatcher, hon var nämligen handbollsspelare i Täbys damlag innan hon bytte sport för tio år sedan. Duon bjöd på kvällens mest intensiva fajt och Sofia Olofsson utsågs till vinnare av enhälliga domare. Med ett stort leende tog hon emot publikens jubel och när det var dags att lämna ringen kom glädjetårarna mot tränarens axel.

– Nu ska jag satsa på bältet i en tyngre viktklass också, säger hon.
Mårten Nylén, kampsports- och träningsprofil, intervjuade segrarna i ringen. Efteråt var han lyrisk över den svenska världsmästaren.

– Jag säger bara Sofia Olofsson. Världens bästa Karlsson känner ju de flesta till men stryk det, världens bästa Olofsson och det som gäller nu. Det var en otrolig match. Jag jobbar mycket med träning och hennes kondition är bisarr, säger han.

Mårten Nylén njöt av kvällen.

– Det var en fantastisk gala. Det är ett stort fokus på MMA nu, men vi har så många bra stående fighters.

Och sannolikt väntar fler kampsportsgalor i Partille.

– Om det blir här eller i Stockholm nästa gång får vi se, men vi ska komma tillbaka, säger han.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det