Bild: ROLAND CARLSSON
KAPTEN. Johanna Andersson har fått ta över kaptensbindeln efter att Sarah Bronsman drog av korsbandet, igen.

Serieledning för Wizladies

Innebandy

Efter åtta raka segrar toppar Partilles innebandydamer division 1 i överlägsen stil. PT kontaktade den färska lagkaptenen Johanna Andersson för att höra hur tankarna går.

Hur skulle du beskriva dig själv?

– En utflugen skåning som vuxit upp i sportens värld. Tävlingsmänniska som älskar lagsport. Innebandyn har alltid varit en stor del av mitt liv och jag älskar känslan av att man tillsammans som ett lag kämpar för att nå framgång. En vinnarskalle som hatar att förlora. Mina styrkor är teknik och spelförståelse.

Vad har du att säga om säsongen?

– Trots färre spelare har vi tränat på bra. Jag tror vi alla hade förväntat oss tuffare motstånd. Vi går in med samma inställning varje match där vi vill fokusera på vårt spel oavsett motstånd. Vi har full pott trots att vi inte varit helt nöjda, det finns saker att jobba på.

Varför är ni så bra?

– Flera av oss har spelat ihop nu i några år. Det har gett oss självförtroende och ett lugn i att hålla i bollen. Vi har utvecklat olika spelsätt så vi kan anpassa oss efter olika motstånd. Samt hård träning som nu ger resultat. Vi har en bra mix med yngre och äldre spelare som kompletterar varandra. 

Hur mycket tränar ni?

– Två längre pass i veckan där vi kombinerar innebandyträningen med fysträning. Efter innebandyn tar vår fystränare Tobias över och vi avslutar med antingen styrka eller löpning samt knäövningar. Utöver detta ett gympass på egen hand en gång i veckan.

Hur skulle du beskriva er spelstil?

– Vi är som bäst när vi kan spela på få tillslag och låta bollen göra jobbet. Rolig innebandy med fina spelkombinationer och bra rörelse. Vi har hittills bjudit publiken på några riktigt fina spelmål och fler ska det bli. Det ska vara roligt att se oss spela!

Vilka segrar är de skönaste?

– Det finns inget bättre än att vinna en riktigt jämn match där båda lagen spelat bra innebandy. En match där man får kämpa för varje boll i varje byte där alla måste vara hundra procent fokuserade.

Vad är ert mål för säsongen?

– Vi vill utvecklas och bli bättre för varje vecka. Vi vill gå till kvalet igen. Största utmaningen är att vara väl förberedda då eftersom motståndet är betydligt bättre än i serien.

Ni har drabbats av flera allvarliga skador, hur är det?

– Verkligen tråkigt att så många får stå vid sidan av på grund av korsbandskador, men vi kämpar på som ett lag med stöd av dem. Rehabgruppen tränar i samma hall som vi vilket gör att vi fortfarande ses varje träning. Nu när vi saknar flera spelare har flera juniorer fått träna med oss. Väldigt roligt att se juniorerna ta för sig och utvecklas för varje vecka som går.

Hur ser du på fortsättningen?

– Nu har vi en stabil ledning, men mycket kan hända. Jag hoppas alla lag utvecklas så att matcherna blir jämnare. Det ska bli spännande att se om Lindås kan återta andraplatsen efter sin knackiga inledning. Fokuserar vi på vårt spel är det inte många lag som kan hota oss.

Hur är det att vara lagkapten?

– Jag fick överta kaptensbindeln då Sarah Bronsman skadade knät igen, det är en ny roll för mig. Det är hedrande. Jag gör allt för att peppa igång laget och se till att vi är väl förberedda inför varje träning och match.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det